≫ 

Kod nas igrači iz IMT-a i Loznice, kod njih iz Reala i Arsenala: Selektor objasnio poraz od Brazila

Po imenima, ali i po igri, Brazil je danas nadigrao reprezentaciju Srbije

  • 10
Zvonko Živković Foto: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije starosti do 21 godine poražena je u prijateljskom meču protiv olimpijskog sastava Brazila (3:0) u Beogradu na stadionu “Rajko Mitić“. Nada da se može do nešto boljeg rezultata okončana je sa dva neverovatna gola Pedra u dva minuta drugog poluvremena.

Selektor Zvonko Živković nije previše kritikovao naše fudbalere, naglasivši da je ipak preko puta bio jedan Brazil, koji u svojim redovima, pa čak i sa igračima do 23 godine starosti ima igrače iz velikih evropskih i svetskih klubova.

- Znamo ko nam je bio protivnik, jedna od najboljih selekcija na svetu. Znamo u kojim klubovima imaju igrače, koja im je cena i zbog čega je tako. Mi se upoznajemo, protiv Rusije smo igrali pre samo 48 sati, nismo mogli da izdržimo ritam utakmice – rekao je Živković za Arenu Sport.

Slikovito je potom objasnio kakva je razlika u kvalitetu dve ekipe. I dok je Srbija imala igrače iz Prve lige Srbije, za Brazil su igrali fudbaleri iz Reala, Arsenala, Zenita...

- Imali smo igrače drugoligaša IMT-a i Loznice, a Brazil je imao one iz Real Madrida, Arsenala, koji vrede po 50.000.000 evra. To je razlika i snaga Brazila. Mogu da iznesem još hiljadu parametara u našu korist. Ono što je bitno je da izvučemo pouke i šta je bilo dobro. Znamo da naš fudbal ne može da izbaci igrače kakve imaju Brazilci. Nadam se da će naše škole fudbala moći da iznedre jednog dana takve – dodao je on.

Video: Samba s Kopakabane na beogradskoj Marakani: Pedro kao pravi Brazilac dao drugi gol Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    8. jun 2021 | 23:09

    fss jedini fudbalski savez koji je sposoban da od omladinskih svetskih prvaka (novi zeland 2015) u roku od 5 godina napravi treceligase

  • Joco

    8. jun 2021 | 23:14

    Ako je tako kao sto kazes zasto ides na takmicenje ? Sta ces tamo ?

  • ???

    8. jun 2021 | 23:29

    I ti si TRENER sa takvim razmisljanjem !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA