≫ 

Preminuo jedan od junaka Mundijala 2002. i čovek koji je izabran u idealnu postavu SP sa Ronaldom

Veliki udarac za fudbal u Južnoj Koreji

  • 0

Ju Sang-Čul (49) jedan od zvezda fudbalske reprezentacije Južne Koreje na Svetskom prvenstvu 2002. godine, nedavno je preminuo posle doge borbe sa rakom pankreasa!

Ju je bio šesti omiljeni južnokorejski fudbaler svih vremena po izboru navijača, a dres nacionalnog tima nosio je od 1994. do 2005 godine i odigrao je 124 meča.

Svakako najslavniji trenutak u njegovoj karijeri bio je pomenuti Mundijal 2002. godine kada je sa reprezentacijom Južne Koreje stigao do polufinala, a zatim je izabran u idealan tim SP zajedno sa Ronaldom i Ronaldinjom.

Bio je i na pragu prelaska u Totenhem tada, dok je celu karijeru proveo u domovini i u Japanu. Kao treneru, poslednji klub mu je bio Inčon Junajted koji je vodio 2019. godine.

Upravo mu je tada, u novembru, dijagnostifikovan rak, ali je sa klupe otišao tek dva meseca kasnije. Hteo je da pomogne Inčonu da ne ispadne u niži rang i uspeo je u tome.

>>> Danas počinje Evropsko prvenstvo, a prvi favoriti za titulu su Francuska i Engleska, na koje je kvota 6,00. Slede Belgija i Nemačka s kvotom 8,00, pa Španija i Portugalija (9,00)… Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača EURO 2020.

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA