≫ 

Revolucija u srpskom fudbalu: Liga se smanjuje na 14 ekipa, Mažić savetuje sudije, menja se bonus...

Velike odluke donete u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije

  • 15
Fudbalski savez Srbije Foto: FSS

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama 35 održana je sednica Odbora za hitna pitanja. Sa jasnom namerom da se prilike u srpskom fudbalu učine boljim, a sve u svrhu povećanja i koncentracije kvaliteta, nastavljeno je sa reformama koje će doneti pozitivne efekte. Izdvajamo najvažnije odluke.

U narednoj superligaškoj sezoni elitna liga će brojati 16 klubova, a od sezone 2022/2023. u Super ligi će se takmičiti 14 klubova.

Korigovano je Pravilo o bonus igračima tako što će klubovi Super lige biti u obavezi da na terenu imaju jednog igrača do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu.

Izabrana je Sudijska komisija FS Srbije na čijem čelu će biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovora koji ima na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni supervizor.

Usvojena je konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda na koji je Ministarstvo sporta dalo saglasnost, čime je započeta reforma rada ovog važnog arbitražnog tela.

Usvojen je Kalendar takmičenja za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022.

Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS koji je predsedavao današnjom sednicom Odbora za hitna pitanja, istakao je:

- Želim da obavestim fudbalsku javnost da su sve odluke donete jednoglasno što još jednom potvrđuje jedinstvo Fudbalskog saveza Srbije i njegovih organa. Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu.

Video: Piksi baca magiju na treningu, a Gudelj gleda i ne trepće: Selektor pokazao kakav je mađioničar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvonko

    16. jun 2021 | 17:20

    Jesam grobar ali Bjekovicu skloni se vise iz fudbala i tvojih kombinacija.U pravu je Vidic koji kaze da si vise dosadio i Bogu i ljudima.Ukljonjen si iz Partizana ali i dalje hoces da se koprcas.Idi covece,sklanjaj se da te vise ne gledamo.

  • Pravda

    16. jun 2021 | 17:51

    Bjeković odlazi vise i ljubi skute B.Tadicu,T.Nikolicu,Dacicu,Dinkiću,Ljajicu koji su tebe i Z.Zecevica "partizanski" spasili robije.

  • Djile

    16. jun 2021 | 17:30

    Kakva je o o banda lopovska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA