≫ 

Tuča u Bakuu i trijumf Velsa: Turska pred eliminacijom, Bejl i pobedu želi da zaboravi!

Velšani su bili mnogo bolji od Turaka

  • 0
Fudbalske reprezentacija Velsa

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Velsa slavili su u drugom kolu grupe A prvenstva Evrope protiv Turske sa 2:0, iako je taj trijumf mogao da bude znantno ubedljiviji, jer je, pre svega, Geret Bejl promašio penal, a pobeda je tek overena u petom minutu nadoknade.

Činilo se da Velšani mogu da pogode iz svake šanse. A, bilo ih je. Ramzi je dva puta bio 1 na 1 sa golmanom i oba puta bio neuspešan. Tek iz trećeg puta je prošla kombinacija sa Bejlom.

Bejl je probacio loptu između dva štopera dva minuta pre kraja prvog poluvremena, a fudbaler Juventusa sada nije smeo da omane. Primio je loptu na grudi i pogodio donji levi ugao za vođstvo svoje ekipe.

Prilike su se ređale, ali Vels nikako nije uspevao da ode na dva gola prednosti. Najveća šansa za to se desila u 61. minutu kada je Bejl iznudio penal, izveo ga i poslao loptu na tribine. Samo 20 sekundi kasnije, prekinuo je pas tik ispred gola Turaka, ali ni to nije konvertovao.

Direktno je kriv igrač Totenhema što Vels nije ranije obezbedio trijumf na ovom susretu, ali je onda u 95. minutu iz drugog naleta probio sve do srži kaznenog prostora, proigrao Konora Robertsa koji je zaista lepo reagovao, sa desnog roga peterca prosledio loptu u levi ugao gola Čakira za konačnih 2:0.

Sada su Turci već na rubu eliminacije, jer imaju 0:5 gol razliku uz veliku nulu u džepu što se tiče bodova, pa će meč sa Švajcarcima u poslednjem kolu biti na život ili smrt.

Sa druge strane, Velšani su odradili dobar deo posla, zaradili četiri boda i protiv Italije će tražiti što bolju poziciju u grupu A pred nastavak prvenstva.

Tok meča:

90+6. minut - Kraj meča! Pobeda Velsa!

90+5. minut - Goooooool za Vels! Konor Roberts se snašao sjajno snašao, iskoristio prolaz Bejla po desnoj strani i unutrašnjim delom stopara sa ivice peterca prosledio u levi, suprotni ugao! Ovo je kraj.

85. minut - Obigravaju Turci i drže lopte u ovim minutima. Prilično su otvoreni pozadi i dosta ranjivi na kontre, ali nema više šta da se čeka.

79. minut - Ponovo prilika za Bejla i ponovo isti ishod. Vels se ispromašivao za dve utakmice, ali taj jedan gol ih drži iznad vode.

72. minut -Turska je agilna i želi da dođe do boda u ovom susretu. Ipak, čini se da Jilmaz nije toliko opasan kao što je u svom klubu. Napadač je nedorečen i svaki pokušaj ide u ruke golmana Velsa.

61. minut - Penal za Vels! Geret Bejl je iznudio penal, a onda i preuzeo odgovornost, ali ta lopta je sa bele tačke bila bliža vrhu stadiona nego okviru gola! Užasan pokušaj. Samo pola minuta nakon toga je presekao pas i ponovo promašio nemoguće. Za ovo mora da ima kazne.

Fudbalske reprezentacija Velsa

Foto: Tanjug/AP

60. minut - Remzi je mogao da se pošteno proslavi u Bakuu. Primio je loptu u kaznenom, šutirao kroz noge Demiralu, ali se Čakir našao na pravo mesto i reagovao na kraju.

56. minut - Kakva šansa za Jilmaza! Nismo zaista očekivali da će špic te klase ovako loše reagovati. Nakon glavometa, Ajhan je prebacio loptu do Jilmaza koji je mogao sa pet metara da bira gde će sa loptom, a on je izabrao da je pošalje na tribine.

55. minut - Mogao je Bejl ovo mnogo bolje. Imao je priliku da iz dropa gađa okvir gola ili da prosledi loptu na levu stranu gde je imao samog Morela koji se ubacio, ali nije bilo opasnosti za Čakira.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Videli smo samo jedan gol, iako je moglo da ih bude najmanje tri. Sve u svemu, dinamičan fudbal i vođstvo Velšana.

Fudbalske reprezentacija Velsa i Turske

Foto: Tanjug/AP

43. minut - GOOOOOOOL ZA VELS! Remziju je bilo potrebno da propusti dve velike prilike da bi u trećem navratu iskoristio asistenciju Bejla. Veznjak Juventusa je ponovo protrčao između štopera Turske i totalno se sam našao ispred Čakira koji ovoga puta nije imao ni sreće, a ni znanja da spreči vođstvo Ostrvljana. Baku je sada skroz utišan, shodno bratskim odnosima sa Turskom.

37. minut - Loša poprečna lopta i fantastična situacija za Vels koji je krenuo tri na dva. Da nije Bejl bio toliko sebičan, ne bi Sojunču stigao sa startom i prekinuo čitav napad.

30. minut - Napunili su Turci u dva navrata šesnaesterac protivnika, gađali oba puta ka okviru gola, ali nije bilo promene rezultata. Zanimljivo, oba puta je reagovao Morel koji je otklanjao opasnost veoma blizu gol linije.

24. minut - Neverovatno. Ponovo velika prilika za Remzija koji je ponovo bio sam ispred golmana. Izbegao je ofsajd zbog nesmotrenosti Meraša koji je zakasnio sa izlaskom, ali... Lopta ide daleko iznad prečke.

16. minut - Kakva frka u kaznenom prostoru Turaka. Nakon što nisu ubacili loptu u mrežu, protivnički igrači su svi krenuli ka sudiji kako bi reklamirali igranje rukom Sojunčua. Arbitar Soareš Dias je samo odmahnuo rukom.

9. minut - Jilmaz umalo do pogotka. Napadač Turske je jedan centaršut po zemlji sa desne strane pokušao da preusmeri u bliži ugao, ali je lopta od bloka završila 2-3 metra od prve stative.

6. minut - Kakva šansa za Arona Remzija! Poceo je Bejl čitavu odbranu jednim pasom, Sojunču je glatko ispao, tako da je igrač Juventusa imao priliku da 1 n 1 sa golmanom reši situaciju, ali to nije učinio.

1. minut - Utakmica u Bakuu je počela!

Sastavi: 

 

Turska: Čakir, Čelik, Ajhan, Sojunču, Meraš, Jokušlu, Karaman, Čalhanoglu, Tufan, Under, Jilmaz.

Vels: Vord, Dejvis, Rodon, Mifam, Roberts, Alen, Morel, Bejl, Ramzi, Džejms, Mur.

Pre meča:

Iako je Turska došla na Evropsko prvenstvo kao ekipa koja može da pomuti svima račune, Italijani su na otvaranju glatko slavili i postavili neka pitanja za selektora Guneša. Sada je momenat da se sve ispravi, a Vels svakako nije ekipa koja će se lako predati.

Uzeli su Velšani bod protiv Švajcaraca (1:1), a protiv Turaka nisu igrali preko dve decenije, pa je ovo idealna prilika da se izmere snage.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA