≫ 

Marselo prvi stranac kapiten Real Madrida posle 117 godina

Velika čast za Brazilca, koji će biti nosilac trake uz zamenike Benzemu i Rafaela Varana

  • 0
Marselo Foto: MN Press

Marselo, Karim Benzema i Rafael Varan će, prema pisanju "Marke" biti trojica kapitena Real Madrida sledeće sezone nakon što je potvrđen odlazak Serhija Ramosa. Nijedan španski fudbaler nije među kapitenima kluba, pa će posle više od veka, Real Madrid imati stranog kapitena.

Marselo će postati prvi strani kapiten Real Madrida od 1904. godine. Englez Artur Džonson bio je prvi strani kapiten kluba, davne 1902. godine. Zamenio ga je Kubanac Hoze Giralt, dok je poslednji stranac koji je vodio Kraljevski klub bio Gvatemalac, Federiko Revierto. Od tada uvek je kapiten bio Španac, sve do odlaska Serhija Ramosa.

Iza Marsela, Benzeme i Varana sledi Naćo, koji je malo ispred Luke Modrića kada je u pitanju liderski status u ekipi.

Serhio Ramos je ikona kluba koju je teško naslediti. Podigao je 12 titula u svojih šest sezona kao kapiten, više od Ikera Kasiljasa, koji je osvojio sedam u pet sezona, kao i od i Raula, koji je osvojio četiri u sedam sezona kao kapiten.

Danci su nesrećno poraženi od Finske u prvom kolu, a danas (18.00) igraju protiv moćne Belgije koja je samlela Rusiju. Kvota na Belgiju je 2,00, na Dansku 3,90, a na iks 3,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Danska - Belgija.

Video: Pare na sve strane: Pogledajte hapšenje bivšeg fudbalera Reala i članova bande koji su nameštali mečeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA