Saopštenje Rada: "Zašto ne bismo mogli da ostanemo Superligaši, ako nam to pravo po zakonu pripada?"

Građevinari traže rupu kroz koju bi mogli da ostanu članovi prvog ranga

  • 16
FK Rad

Foto: MN Press

Sezona u Superligi Srbije je odavno gotova, ali u kancelarijama nadležnih organa očigledno mira nema. Razlog je Novi Pazar, kojem još nije izdata licenca za nastupe u narednoj sezoni, što pomno prate u Radu, koji bi mogao da uskoči kao zamena u slučaju da klub iz grada sa Jošanice ne ispuni kriterijume.

Problem je što Novi Pazar nije ispunio tzv. finansijski kriterijum. U Radu smatraju da se postupa na nelegalan i nepravedan način, zbog čega postavljaju pitanje organima do kada će se uopšte čekati da klub sa jugozapada ispuni svoj zadatak ili ne.

- U ime kluba obraćamo se i postavljamo pitanje svim republičkim i sportskim institucijama. Ako je drugostepena komisija 25. maja odbila da da licencu Novom Pazaru, postavljamo pitanje: ko određuje rokove i dokle će da traje igra oko Novog Pazara?

Ako su zakoni FSS jasni, a jesu, zašto onda nisu jednaki za sve? Ako je 19 klubova, uredno i na vreme dobilo licencu, tražimo odgovor od bilo koje nadležne institucije zašto se jednom klubu gleda kroz prste?

Sa svim klubovima smo u dobrim odnosima i protiv nikoga nema ništa lično, ali za naš klub borićemo se svim pravnim sredstvima pa makar pred UEFA i FIFA, iako to ne bismo voleli. Ako smo ispali iz Superlige, a svi znamo kakva su poslednja kola bila po pitanju regularnosti, zašto onda ne bismo mogli da ostanemo superligaši ako nam to pravo po zakonu pripada? - piše u saopštenju koje je predao direktor kluba, Miloš Trifunović.

Video: Voždovac dao 2 gola za manje od 3 minuta: Novopazarci napravili neviđenu glupost kod drugog!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    18. jun 2021 | 13:43

    Pa po zakonu ste osvojili mesto koje vodi u drugu ligu i sta je sporno?Ako Pazar ne dobije licencu onda i prvi klub ispod crte iz druge lige moze da kaze e hocemo mi u prvu ligu umesto Pazara,i to je po tom vasem zakonu.Da je pravde vi nikada ne bi ni igrali prvu ligu,vi ste vise za zonsku.

  • Keruzzi

    18. jun 2021 | 14:13

    Najodvratniji Klub , bez trofeja, tradicije, uslova,svake godine opstaje na mućku, povraća mi se kad čujem za njih

  • Moca

    18. jun 2021 | 13:00

    Po zakonu vi ste ispali iz lige a ako su pare merilo ,moc ,kriminal ,mafija itd.onda ce te ostati u superligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA