≫ 

Istorijski ugovor za FSS sa Telekomom i Arenom! Piksi poručio "pametno je biti partner s državom"

Nenad Bjeković nije želeo da otkrije detalje i visinu ugovora, samo je je rekao da je najveći u istoriji

  • 4

Fudbalski savez Srbije potpisao je u Kraun plazi novi ugovor sa kompanijama Telekom i Arena Sport. U ime FSS, javnosti su se obratili zamenik predsednika Nenad Bjeković i selektor Dragan Stojković Piksi, dok su u ime sponzora govorili direktori kompanija, Vladimir Lučić u ime Telekoma i Nebojša Žugić u ime Arene.

- Nikada FSS nije potpisao veći ugovor sa jednim sponzorom. Od kako smo uveli reforme u srpskom fudbalu, to je prepoznato od strane kompanije Telekom. Mogu da kažem da ćemo učiniti sve da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u fudbalu. Želim i da iskažem zadovoljstvo zbog novog ugovora sa televizijom Arena Sport. Verujem da će njihov profesionalizam pomoći našem fudbalu da ima najbolju promociju u zemlji i inostranstvu - rekao je Bjeković.

Piksi je poručio da je partnerstvo sa državom nešto što je dobro i pametno i da ova šansa mora da se iskoristi za dalju reformu.

- Sa pozicije selektora Srbije i kao neko ko ima odgovornost za taj sektor koji pripada FSS, moram da iskažem da imam veliko zadovoljstvo što sam u društvu gospodina Lučića i Žugića i što sam deo istorijskog momenta za naš fudbal. Momenat koji za mene predstavlja veliku šansu koja ne sme da se propusti. Šansu za bolje sutra srpskog fudbala, i verujem da će svi akteri znati ovo da cene i da iskoristi.

- Kažu neki da je dobro i pametno biti partner sa državom. Tom logikom je krenuo i FSS, drago mi je da ćemo imati saradnju sa državom. U ime sportskog sektora, reprezentativaca, stručnog štaba i svoje lično ime, čestitam vam na ovom dogovoru i želim da vam obećam da ćemo dati sve od sebe da našu zemlju predstavljamo na najbolji mogući način.

Kada će reprezentacija biti gledana preko vaših ekrana? Nepojmljivo je da ne može da se gleda u celoj Srbiji? Postoji li šansa za dogovor sa Junajted grupom - bilo je prvo pitanje novinara.

- Ja ću reći za prenose utakmica reprezentacije. Ta prava se kupuju na nadmetanju, taj ciklus je kupljen od strane Junajted grupe kada ja nisam bio tu. Taj ciklus se završava uz ovaj ciklus, posle toga će biti novo nadmetanje, na kojem ćemo učestvovati. U nekim zemljama se ide na to da mora da bude 100 odsto pokrivenosti, negde je to bar 70 odsto. To verovatno kroz zakonsku regulativu da se reši - rekao je Nebojša Žugić.

Usledilo je pitanje o visini ugovora, ali je Bjeković ostao "zakopčan".

- Rekli smo da je ovo najveći ugovor u istoriji, to sve govori.

Nenad Bjeković Foto: Nikola Tomić

Novinari su iskoristili priliku i da pitaju Piksija o utakmicama na Evropskom prvenstvu, posebno za meč Portugalije, koja je naš konkurent u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Pratim naravno, imam veliki TV kući, lepo to izgleda, žao mi je što nas nema tamo, nisam zadovoljan kada nas nema tamo, ali biće nas. Gledao sam meč sa Mađarima, mogao je da bude ishod i drugačiji, jer su Mađari imali jednu veliku šansu pred kraj. Ali Portugalci su pokazali kakav kvalitet imaju na kraju - rekao je Piksi koji je posebno zadovoljan zbog povratka publike na tribine.

- Prisustvo publike daje tu čaroliku, uz poštovanje svih mera, mislim da će sve biti bolje i da će narod početi da se vraća, a nadam se da ćemo već protiv Luksemburga moći da pustimo ljude na stadion.

Imati partnera kao što je Telekom i Arena je nešto što svaki sportski kolektiv može da prepoznaje. Savez prepoznaje tu šansu koju treba da iskoristi. Učinićemo sve da se ove reforme koje su započete, budu nastavljene - zaključio je Piksi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    18. jun 2021 | 17:12

    Zasto se jedino u Srbiji krije koliko vredi ugovor koji je potpisan?? Policija treba da udje vec jednom i razbuca ovo osinje gnezdo kao sto su to uradili kod franjevca.

  • 👊🏻

    18. jun 2021 | 16:33

    A koliko je njima u dzep uslo?...

  • Mare

    18. jun 2021 | 17:34

    Vidimo uz koga je stala drzava 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA