≫ 

Terzićev udar na FSS: "Reketiranje klubova mora da prestane"

Generalni direktor crveno-belih uputio opštro saopštenje adresirano na srpsku kuću fudbala

  • 19
Zvezdan Terzić, Nenad Bjeković, Marko Pantelić Foto: MN Press

Crvena zvezda i Partizan su u ponedeljak izdali zajedničko saopštenje pred početak nove sezone, a povodom zahteva koji su izneti u devet tačaka oglasio se i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Zvezde istakao je niz kritika na račun FSS i istakao da je sastanak večitih rivala prošao kvalitetno i da su se dogovorili da ubuduće imaju sastanke jednom mesečno i da fudbal u Srbiji i rivalstvo treba da budu zdraviji.

Naglasio je još jednom da klubovi žele izbore na svim nivoima u FSS, povratak statuta iz 2016. godine, dogovore za TV prava, razdvajanje Superlige i Prve lige Srbije, kao i da se ukine, kako kaže "reketiranje" klubova sa naplatom od tri odsto od transfera.

Saopštenje Terzića prenosimo u celosti:

- Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koje se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige.

- Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju, a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal.

- Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili za javnost. Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebalo bi svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose.

- U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o našim sudbinama. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova.

- Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016. godine, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Super lige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od TV prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu 3 odsto od transfera sto je nedopustivo, da administracija FSS ne troši naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari.

- Nadamo se da je jučerašnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala - navodi se u saopštenju Zvezdana Terzića.

Video: Zvezdan Terzić o Partizanu: Oni nam nisu parametar, nisu ni blizu da nam budu konkurentni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. jun 2021 | 14:55

    dok je zvezda prva terza ce da prica ovakve bajke,kada izgube jednu titulu videcete njegovo pravo lice,za upravu Partizana nemam reci,sta je sve terza pricao za Partizan i oni imaju zeludac da sednu sa njim da se dogovoaraju o necemu hahaha smejurija

  • Pravda

    22. jun 2021 | 15:31

    Kad ovaj prica o postenju ja vidim samicu u Central om. Isti su I ovi moji kad sa njim mogu razocarati.

  • Ko o postenju

    22. jun 2021 | 16:33

    Lopovi najcesce pricaju o postenju, lopovi se najvise plase da ih neko ne pokrade, Jedno mi nije jasno opljackao zvezdu, odneo pare u Crnu goru skrivao se par godina i opet doso za direktora, nije on mnogo pametan nego Srbi su mnogo glupi zato nas i zezaju , ma bravo zivim u najgluplju zemlju na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA