Zajednica Superlige otvorena za predloge Zvezde i Partizana, ponosna na Jutjub i Fantazi projekte

U Staroj Pazovi je danas održana Skupština zajednice klubova Superlige

  • 1
Zajednica Superligaša Foto: MN Press

Inicijative koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, kao i svih ostalih klubova, dobrodošle su i organi Zajednice su pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala, navodi se u saopštenju Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

Večiti rivali sinoć su u zajedničkom saopštenju izneli zahteve u interesu srpskog fudbala pred današnju Skupštinu zajednice Superlige i Prve lige Srbije, koja održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Kako se navodi, ocenjeno je da su organizaciono obe lige uspešno sprovedene uzimajući u obzir veoma teške uslove koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

- Svi subjekti uključeni u sprovođenje takmičenja zaslužni su za uspešno okončanje sezona koje su u istoriji imale najveći broj utakmica, čak 380 utakmica i svakoj ligi - stoji u saopštenju zajednice.

Iskazano je zadovoljstvo pokrenutim projektima Zajednice koji se odnose na IT deo a koji obuhvataju Fantazi Superligu Srbije, Youtube kanal Arhive Super lige Srbije.

- Klubovi su obavešteni o uvodenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Super ligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu. Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije - ističe se.

Navodi se i da je istovremeno inicirano je da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa.

Zajednice Superlige i Prve lige Srbije izrazile su i nadu da će se u narednoj sezoni stvoriti bolji epidemiološki uslovi koji će omogućiti prisustvo publike na stadionima i intenzivniji rad organa Zajednice.

U okviru današnje sednice izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored takmičenja u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2021/2022.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosmajac

    22. jun 2021 | 21:22

    ..Tata ..sada vec kontrolise ceo FSS i LL ligu-Arena je vec u rukama fkcz i krece jos jedno namesteno prvenstvo -raspored nam vec sve govori !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA