≫ 

"Ovo su najveća pojačanja Zvezde": Dejan Stanković zna šta je potrebno za ulazak u Ligu šampiona

Trener crveno-belih obavio prozivku i prvi trening pred početak letnjih priprema koje će biti održane u Austriji

  • 4

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su novu sezonu, a trener Dejan Stanković obavio je prvu prozivku pred letnje pripreme u Austriji.

Na spisku igrača koji će ići na pripreme nalazi se 28 imena, a na prvoj prozivci su se pojavili svi sem kapitena Milana Borjana, koji je dobio nekoliko slobodnih dana, pošto je po završetku sezone imao obaveze u reprezentaciji Kanade u kvalifikacijama za Mundijal.

Trener Zvezde ističe da su ciljevi Zvezde jasni, dupla kruna i Liga šampiona, da zna šta je potrebno za ulazak u elitno takmičenje, kao i da je najveće pojačanje kluba to što je tim ostao na okupu.

- Napašćemo sve što može da se napadne, to su neke stvari koje zaslužuje Zvezda i njeni navijači. Da bi ušao u Ligu šampiona moraš da pobediš šampione, mi već u drugom kolu imamo dva jaka protivnika, ko god da prođe, imaćemo nešto najteže, ali ako hoćeš u LŠ, moraš da pobediš šampione.

- Imamo sačuvanu okosnicu tima, time sam prezadovoljan, sigurno će biti dva do tri ciljana pojačanja, koja će doneti kvalitet ovom timu, da napadnemo LŠ. Znamo sve o protivnicima, gledali smo ih, ali ovaj početak priprema ćemo raditi dosta na nama, da ispravimo neke sitne stvari sa kojima smo imali problem. U hodu smo to radili prošle sezone jer smo igrali na tri dana, sada ćemo imati vremena da se posvetimo tome.

Osvrnuo se Stanković i na najavu dolaska špica od strane Mitra Mrkele.

- Napadač je jedno od odgovornijih mesta u ekipi, donosi ti golove, rezultate. Nadam se da ćemo u narednih sedam dana završiti i taj deo priče. Nemam ja neke želje, sve koje sam imao su ostale, to su najveća pojačanja Zvezde, Katai, Ivanić, Dragović, ostao je Ben, Falko, Borjan... to su najveća pojačanja, jer smo zadržali okosnicu tima, i kada ubacimo dva - tri pojačanja dobićemo nešto novo.

FK Crvena Zvezda, početak priprema

Foto: Nikola Tomić

Istakao je i da je Falćineliju istekla pozajmica i da je on pošteno odradio posao u Zvezdi.

- Dijegu je istekla pozajmica. To su neke interne stvari oko našeg dogovora. Uradio je ono zbog čega je došao, bilo je tu i korone i povreda, možda nije završio sezonu onako kako smo očekivali, ali kada se sve pogleda, on je odradio pošten posao za Zvezdu.

Stanković kaže da su igrači dobili više slobodnih dana i da je to bilo namenski, a da će i Dragović dobiti odmor po završetku Evropskog prvenstva.

- Mi smo namenski dali veći odmor, meni je bitnije da se ekipa odmori da može da radi, radili su poslednjih 7 dana po kontrolisanom programu. Dobiće i Dragović mini odmor, treba da dobije odmor. Zadovoljan sam njegovim igrama, momak sa velikim internacionalnim iskustvom. Otišao je Milunović, došao Dragović, ne gubimo na kvalitetu, doprineće razvoju naših mladih igrača, on je neko ko je lider i preuzima odgovornost. To je pravi put za mlade igrače koje treba polako da uvodimo - rekao je Stanković.

Kada su u pitanju potencijalna pojačanja iz Italije, ističe da je ovaj period nezgodan za tako nešto.

- Još traje Evropsko prvenstvo. U Italiji imate još dva meseca prelaznog roka, i oni koji bi nešto menjali čekaju Seriju A, tajming nije najbolji, a nama su pojačanja potrebna da mogu odmah da igraju kvalifikacije.

Kratko je za kraj poručio i da mu se najviše dopada kako igra Italija na Evropskom prvenstvu.

- Italija je ta koja mi se najviše sviđa, Manćini je napravio mnogo sa ovom ekipom, obaraju stari rekord Dina Zofa bez primljenog gola. Po prikazanom oni su najkonstantniji i ja sam njihov navijač - rekao je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    24. jun 2021 | 12:19

    Nema nasih sudija pa ipak igramo ligu sampiona😂

  • 18-0

    24. jun 2021 | 10:48

    nema tamo vasih sudija , nema fss nma tel poziva..tamo su terminatori zabiju 18 a ne prime nijedan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA