• 23

Velika "seča" sudija u srpskom fudbalu: Grujić, Đorđić, Široki i Anđelovski izbačeni iz Superlige!

Uprkos vezama sa klubovima i skandaloznim greškama u prošloj sezoni, pojedinci će ostati na listi...

  • 23

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije izbrisala je četvoricu arbitara sa superligaške liste. Precrtani su Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Zoran Široki i Novica Anđelovski.

Novi saziv komisije, predvođen predsednikom Dejanom Filipovićem, posle dužeg zasedanja, odlučio je da skine po jednog sudiju sa svakog od četiri regiona, saznaje Sport klub.

Najveće ime na listi izbrisanih je Danilo Grujić. Bivši internacionalac iz Niša, svojevremeno član čuvenog tima Milorada Mažića, ostao je bez ranijih pozicija i posle promena unutar Sudijske komisije FSS bilo je izvesno da ga čeka „odstrel“. Zbog čega je kuglica stala na Grujiću - pitanje na koje odgovor, najverovarnije, samo zna Dejan Filipović.

Jedini izbrisani internacionalac je Miloš Đorđić. Arbitar iz Beograda nije se proslavio tokom dve i po godine sa FIFA znakom, imao je problema sa engleskim jezikom, međutim, brisanje sa superligaške liste veliko je izneneđenje i za odlično upućene u dešavanja u sudijskom sektoru FSS. Pogotovo, što u delu takozvane „beogradske liste“ ima mnogo više sumnjivijih i kompromitovanijih od Đorđića.

Miloš Đorđić

Miloš Đorđić (s loptom); Foto: MN Press

Ime Zorana Širokog odavno figurira na spisku prekobrojnih. Arbitar iz Smedereva, više puta negativno ocenjivan u poslednje tri godine, predložen je za brisanje sa liste.

Napokon, komisija je ocenila da na fudbalskim terenima više nema mesta ni za Novicu Anđelovskog. Arbitar iz Kačareva, jedan od najstarijih na listi, pominjao se i u poslednjih mesec dana kao „bivši“.

Sport klub takođe saznaje i da su na elitni rang sudija napredovali Beograđanin Dejan Trifković, kao i Danilo Nikolić iz Lovćenca koji će se tako pridružiti zemljaku Novaku Simoviću koji je iz istog sela.

Superligaška lista, prema predlogu Sudijske komisije FSS, imaće u narednoj sezoni 20 arbitara, a nekolicina njih, uprkos vezama sa klubovima i skandaloznim greškama u prošloj sezoni, ostaće na listi što ne zvuči ohrabrujuće uoči starta nove sezone.

Video: Tenzija i nervoza odmah na početku: Stanković i Stanojević se prepirali zbog odluke sudije Simovića!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobi

    Milan Stefanović iz Beograda, kazu da je najbolji,sudio sve derbiju Prve lige ove sezone

  • Pirke

    Pozdrav za velikog sudiju iz Niš. Na utakmici u Pirotu, bruko sudijska izbacio so Radnički iz Prve lige... Ne, izbacio si sebe ...stigla te pravda...Radnički će da se vrati, a ti NIKAD...pozdravi i Trajal...pomogli ti da odletiš sa liste....Sad u Srculence, pa konobariši..

  • Laki Lu

    Uh dobro je, mene Terza spasio...sad da vratim sa po dva penala ba utakmicu i svi smo mirni

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima