Zvanično: Lalatović otišao iz srpskog fudbala posle 10 godina i poveo Šarca i Bratića

Doskorašnjem treneru Radničkog ovo je prvi posao van granica naše zemlje

  • 7
Nenad Lalatović

Foto: MN Press

Kao što je najavljeno, Nenad Lalatović i zvanično je imenovan za novog trenera sudijskog kluba Al Batin u kojem će šefovati u narednih godinu dana.

Tako je Lalatović sa saradnicima napustio Radnički iz Niša posle samo 12 dana jer je u ugovoru imao klauzulu da može da ide u slučaju bogate ponude iz inostranstva.

Klub sa Čaira mu nije pravio nikakve probleme, a saudijski klub je objavio na Tviteru ove večeri da je sporazum potpisan. Zajedno sa Lalatovićem put Bliskog istoka idu i njegovi dugogodišnji pomoćnici Vidak Bratić i Dragan Šarac.

 

Lalatoviću je ovo prvi posao van granica Srbije gde je za deset godina promenio devet klubova i osvojio jedan Kup Srbije sa Vojvodinom 2020. godine.

Videćemo kako će se snaći u inostranstvu, pogotovo ako se zna da od stranih jezika govori samo ruski.

U trenerskoj karijeri predvodio je Srem, Proleter NS, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac Čačak, Vojvodinu (dva puta), Čukarički i Radnički Niš (dva puta).

Neuspešno je vodio i mladu reprezentaciju Srbije na U-21 Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Tokom karijere u Srbiji postao je kontroverzna fudbalska ličnost. Pravio je solidne rezultate sa nekim klubovima (osvojio Kup s Vojvodinom), ali i često izazivao velike kontroverze sukobljavajući se sa novinarima, protivničkim navijačima, sopstvenim rukovodstvom...

Video: Nenad Lalatović vs marker na revanš utakmici polufinala Kupa Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA