≫ 

Partizan se mučio pa popravio: Jović s dva gola sprečio premijerni kiks crno-belih u Sloveniji

Srpski vicešampion jedva izbegao poraz u Murskoj Soboti - 2:2 (2:0)

  • 70
FK Partizan - NK Mura Foto: Twitter/@FKPartizanBG

Prvi pripremni meč Partizana u Sloveniji protiv ovdašnjeg šampiona Mure okončan je remijem - 2:2 (2:0). Crno-beli su u dva poluvremena pokazali dva sasvim različita lica, gubili su posle prvog dela sa dva razlike golovima Bobičaneca i Horvata, da bi u nastavku izmenjena postava tima iz Humske mnogo boljom igrom i golovima Nemanje Jovića obezbedila "egal".

Umor može da bude opravdanje, jer Partizan otkako je došao u Sloveniju "ne smanjuje gas" sa kondicionih treninga, ali činjenica da crno-beli za 45 minuta nisu odigrali nijednu smislenu akciju, niti napravili šansu pred Murinim golom, mora bar da "nabora" čelo stručnog štaba.

Da ne sluti na dobro bilo je jasno posle tri minuta igre, kada je Mura iz prvog ozbiljnog napada lako, posle kornera, probila blok crno-belih i postigla sjajan gol preko Bobičaneca, koga je isprva u zonu šuta olako pustio Lazar Pavlović da bi i golman Popović slabije reagovao na šut u bliži ugao - 1:0.

Možda bi u drugim okolnostima rano primljeni gol izazvao reakciju, ali crno-beli kao da nisu imali moći da uzvrate. Grcali su u problemima u svim linijama, od unosa lopte iz poslednje trećine, preko organizacije iz veznog reda, do napada gde je mladi Štulić bio potpuno odsečen.

Mnogo je Stanojevićev tim grešio u pasu, gubio lopte u opasnoj zoni, omogućavajući domaćinu da praktično bez mnogo muke dođe u situacije da ugrozi gol Popovića. Nedostajalo je agresije, kvalitetne tranzicije, koja je krasila crno-bele tokom minulog proleća, ideje koja bi probila kompaktne linije Mure. Sve se nekako odvijalo u "istoj brzini", bez promene ritma i nije ni čudo što su crno-beli u smiraju prvog dela još jednom kažnjeni.

Igrao se 38. minut kada je golman Popović ispucao kratku loptu na bok, Obradović je izgubio duel u skoku i sevnula je kontra iz koje je Tomi Horvat izvukao najbolje - sjajnim šutem sa 16 metara je pogodio dalji ugao - 2:0.

U smiraju prvog dela Mura je "osetila krv" i dodatno opteretila crno-bele presingom, uz nekoliko dobrih akcija i dobru šansu Klepača, koja je završila udarcem pored gola.

U nastavku Stanojević je promenio deo postave i ulaskom Ostojića, Uroševića, Živkovića, Zdjelara, Jovića i mladog Baždara, Partizan je živnuo, pomerio težište igre i počeo da vrši presing na poslednju liniju domaćina.

Iz napada u napad crno-beli su delovali sve bolje, značajno su popravili kretanje, pogotovo kretanje bez lopte, lopta je brže cirkulisala i činilo se da je Stanojevićeva lekcija iz poluvremena dala rezultata. Ubrzo je trener crno-belih dodatno osvežio tim, na teren je poslao mladog Đorđevića, Smiljanića, Natha i Terzića, a plodove je ubrao samo dva minuta kasnije.

Upravo je Nikola Terzić u 60. minutu promešao odbranu Mure, vratio povratni pas za Marka Živkovića, čiji centaršut je u fenomenalan gol volejom pretvorio Nemanja Jović - 2:1.

Imali su crno-beli mali "krizni period" posle smanjenja rezultata, zapretila je tada Mura sa dva udarca sa distance, a onda se posed ponovo preuzeo Stanojevićev tim i mogao ne samo da izjednači već i da preokrene rezultat u potpunosti.

Prvo je Smiljanić spojio sa golom mladog Terzića, kome je golman Zalokar odbranio zicer, a potom je i Urošević pogodio prečku sa desetak metara iskosa, posle prodora i pasa Baždara.

Završnica je takođe protekla u znaku Partizana, koji je pokušavao da postigne i drugi gol, imao prvo solidan pokušaj sa distance (Terzić), da bi pet minuta pre kraja "mozak razreda" Bibras Natho prvo presekao pas u poslednjoj trećini, potom pokušao sam da završi, ali kada nije prošlo (šut u blok), okrenuo je stranu i ostavio Nemanju Jovića samog pred golom - mat je bio stvar rutine za konačnih - 2:2.

Naredni meč crno-beli igraju 30. juna, a protivnik je slovenački Kopar.

Video: Aleksandar Stanojević o pripremama Partizana, pojačanjima, Euru...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    26. jun 2021 | 19:13

    Terza namestio😂😂😂

  • ZALE GROBAR

    26. jun 2021 | 17:55

    Slušam Kralja, da ne poveruješ svojim ušima, pratili oko 100, igrača a niko im se izgleda ne dopada, koga bre oni farbaju. Čista LAŽ.

  • Sa Šamrokom

    26. jun 2021 | 19:17

    Crno nam se piše.Napolje uprava napolje Šamrok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA