≫ 

Saznajemo! Rikardo zvanično potpisao za Partizan, u utorak stiže u Sloveniju

Napadač u Dubaiju okončao sagu u klubu u kome nije našao sreću

  • 13

Kako Telegraf saznaje, završen je i poslednji korak u transferu Rikarda Gomeša iz Al Šarže u Partizan, pošto je napadač sa Zelenortskih ostrva danas i definitivno raskrstio sa klubom iz Dubaija, tako što je lično potpisao "hartiju", što mu je omogućilo da se vrati među crno-bele.

Pisali smo već da je fudbaler potpisao trogodišnji ugovor sa klubom iz Humske, dogovoren još pre 20-tak dana, ali je sada otklonjena i poslednja dilema u vezi sa njegovim povratkom.

Zbog pomenutih administrativnih poslova u Emiratima, napadač će u utorak prvim jutarnjim avionom stići u Srbiju, brzopotezno odraditi lekarske preglede, a potom se zaputiti u Sloveniju na pripreme, gde će se priključiti ekipi.

Pored Partizana, Rikardo je imao dve ponude iz Saudijske Arabije, od Al Nasra i Al Hilala, koje su mu garantovale zaradu od 3.000.000 dolara, ali je obe odbio, jer je želeo da se vrati u Humsku.

Već doneo veliki novac crno-belima

Put Rikarda je poznat navijačima Partizana, stigao je u Portugaliju sa Zelenortskih ostrva sa 17 godina i nastavio da igra u mlađim kategorijama Vizele (počeo da se bavi fudbalom u rodnom gradu Praji), gde je ubrzo postao i profesionalac. Zapazili su ga ljudi iz Vitorije Gimaraeš, u kojoj se obreo 2013. godine, upisao više od 70 mečeva, ali mnogo više za B ekipu.

Posle tri godine, prešao je u redove Nacionala, gde je prvo igrao kao pozajmljen igrač Vitorije Gimaraeš, a zatim je klub sa ostrva Madeira u potpunosti otkupio Gomešov ugovor.

Ekspodirao je u sezoni 2017/18. i tako skrenuo pažnju na sebe, samim tim došao i na “radar” Partizana. U Humsku je stigao leta 2018. godine kao najbolji strelac tima, ali i druge lige Portugalije. Crno-beli su za njegov transfer tada platili obeštećenje od 200.000 evra, dok je sam fudbaler dobio platu od 20.000 evra na mesečnom nivou i potpisao trogodišnji ugovor.

rikardo gomeš Foto: telegraf.rs

Ipak u Humskoj je ostao samo sezonu, u kojoj je izjednačio golgeterski učinak Brazilca Leonarda sa 26 golova na 49 mečeva u svim takmičenjima, što mu je omogućilo mnoga interesovanja, a Partizanu mogućnost da u teškom finansijskom trenutku dobro zaradi.

Ispostavilo se da je ponuda Al Šarže od 3,5 miliona evra najpogodnija i za napadača i za crno-bele i posao je sklopljen, posle dugih pregovora, u kojima su Arapi pokušavali da spuste cenu na sve moguće načine. Kada se u priču umešao još jedan klub - popustili su i

odlučili da plate obeštećenje koje su iz Humske i zahtevali.

Ipak, posle silnih peripetija u vezi sa realizacijom posla, Rikardova sreća u bogatom Dubaiju je trajala samo nekoliko meseci, dok nije "stao na žulj" šeiku i sebi praktično potpisao igračko ropstvo, koje je konačno Partizan okončao.

Nikola Maraš i Rikardo Gomeš Foto ilustracija: Telegraf/MN Press

Generalije Rikarda su dobro poznate navijačima Partizana, ali nije zgoreg pomenuti da igra na mestu klasičnog napadača, a može da odgovori obavezama i na krilnoj poziciji.

Radi se o veoma korpulentnom (188 centimetara), ali brzom fudbaleru, koji se podjednako dobro služi sa obe noge, a karakteriše ga i odličan skok i igra glavom.

Video: Rikardo petom doveo Partizan u vođstvo protiv Vojvodine

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    28. jun 2021 | 12:53

    Pukao skroz kad nema gde nego u krimi bunker

  • ZALE GROBAR

    28. jun 2021 | 13:18

    Poštovani moji grobari, sa ovom upravom nikada nećemo biti prvi u zemlji Srbiji, politika kluba loša, skauti loši, uprava NAJGORA od kad postojimo. VELIKI POZDRAV.

  • Crna Gora

    28. jun 2021 | 13:43

    Odlicno. Uz Pantica, Scekica, stopera Markovica i po mogucnosti jos nekok krs- povratnika i dva pojacanja iz CG lige, i gomile nebrusenih talenata, da cestitamo Zvezdi titulu u Avgustu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA