Šta u Partizanu znači "udarni dan": Dva treninga do otkaza, na 40 stepeni!

Crno-beli žestoko radili na početku sedmice

  • 2

Kada trener Partizana Aleksandar Stanojević najavi "udarni dan", to znači da fudbalere crno-belih očekuju dva treninga, gde je teško proceniti da li je teži prepodnevni ili poslepodnevni, a kada na sve to ukalkulišete i temperaturu koja je na suncu iznosila preko 40 stepeni, jasno je o kakvom se naporu radi.

Ponedeljak je bio paklen za tim iz Humske, a sve je počelo u nedelju uveče pomalo neobičnom narednom Stanojevića na kraju dana:

- Momci, sutra nam je udarni dan, ponesite kostobrane na trening i dobro se odmorite...

Pomislite logično, zašto kostobrani na treningu, gde se uglavnom saigrači pripaze zbog povreda, ali je već sutradan ujutru bilo jasno zbog čega je trener crno-belih insistirao na tome.

Jutarnji trening je praktično bio kondicioni, ali kroz igru dva na dva i tri na tri, presingom na nosioca lopte, gde je "pucalo" od duela, intenziteta, sa malim brojem dodira i završnicom na skraćenom prostoru.

Grupe su se smenjivale u ubrzanom ritmu, Stanojević je stajao neposredno pored terena i koordinisao, ponekad žučno reagovao, ne dozvoljavajući da ritam opadne nijednog momenta. Tek poneki predah za osveženje, pa nova serija praktično do krajnjih limita organizma i tako skoro dva časa...

Posle podne - još teža priča. Trening "pet na pet" na celom terenu, uz konstantno praćenje "katapultom" u realnom vremenu, gde praktično nijedan fudbaler ne može da "ukrade" ni metar prostora, jer kondicioni trener Miša Filipović i Saša Tomić imaju uvid u pretrčane deonice i ostvarene brzine...

Sve prati i Stanojević, koji posle svake serije dolazi do računara i pita ko je najslabije trčao, a potom sledi ukor:

- Oni koji ne budu na potrebnom nivou, trčaće posle treninga sami deonice... Laki (Pavlović, prim, aut), Uroševiću, Miljko, morate bolje - obratio se triju trener crno-belih i urodilo je plodom.

Već u sledećih nekoliko serija igrači su "probili" umor i počeli su da padaju i rekordi trčanja u visokom intenzitetu, a vrednostima se istakao novajlija Danilo Pantić.

Potrajao je i drugi trening više od sat i po, a na kraju je red došao i na fudbal na dva gola, uz tri dozvoljena dodira lopte, koji je igračima, čini se, prijao kao odlazak u "velnes centar", u poređenju šta su sve do tada prošli i izdržali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    29. jun 2021 | 14:31

    Ne dva i tri treninga u danu ne pomaze. Opet snaga do 70 min.

  • dzoni

    29. jun 2021 | 11:21

    Ne vredi mogu i u sibiru da treniraju ipak zvezda je zvezda💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA