Klub zbog Prijovića tražio pomoć od Ministarstva, poznato je i koliko novca se napadač odrekao

Srpski fudbaler se zvanično rastao sa Al Itihadom

  • 3
aleksandar prijović Foto: printscreen

Povremeni srpski reprezentativac Aleksandar Prijović i zvanično je raskinuo ugovor sa Al Itihadom, pritom oprostivši milion evra duga sada već stavrom klubu! Umesto 8.400.000 evra koliko je trebalo da mu pripadne, Prijović će dobiti "samo" 7.400.000 evra, prenose mediji iz Saudijske Arabije.

Aleksandar Prijović je bio glavna želja Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku, ali kako je Zvezdan Terzić rekao, neke nefudbalske stvari se nisu poklopile, te je uprava s Marakane odustala od ovog stamenog napadača.

Još jedan od razloga zašto je Zvezda odustala je i plata koju je Prijović imao u Al Itihadu, cifra koja je premašivala 4.000.000 evra na godišnjem nivou bila je prevelika za tim s Marakane, a upravo ta plata je i "ukopala" Al Itihad u određenoj meri.

Nije tajna da ovaj klub već neko vreme želi da se otarasi srpskog fudbalera, jedini problem koji im je stajao na putu je milionska plata koju je on imao, a koja je 2019. godine izgledala skroz drugačije.

Naime, kada je 2019. godine Prijović potpisao četvorogodišnji ugovor, Ministarstvo sporta Saudijske Arabije je snosilo troškove svih ugovora, međutim, u međuvremenu Ministarstvo se povuklo a sve se odrazilo na klubove.

Doneta su nova pravila o finansijskom fer-pleju prema kojim jedan klub ne sme da troši više nego što zaradi, odnosno čak 30 odsto budžeta za plate se mora izdvojiti za administrativne poslove.

Aleksandar Prijović Foto: MN press

Al Itihad je na taj način zapeo u dugovanjima, te izuzev Prijovića, oni duguju i ostalim igračima milionske iznose. Ovo je nateralo i čelnike kluba da pošalju pismo Ministarstvu sporta u kom jasno traže da im dopuste raskid ugovora uz njihovu novčanu pomoć.

Poređenja radi, iznos koji je ovaj klub u dužnosti da isplati Prijoviću za dve godine, tačnije 8.400.000 evra, jednako je plati koliku ima čak 10 prvotimaca na godišnjem nivou.

Drugim rečima, Prijovićeva plata je u proseku više od pet puta veća u odnosu na ostale igrače, što govori o koliko lošem poslovanju se radi.

Aleksandar Prijović je odigrao 28 utakmica u ovom klubu i postigao je sedam golova, što je izuzetno malo za igrača koji ima veća primanja od pola tima.

Video: Terzić o Prijoviću: Nadobudan je, nije pokazao poštovanje prema Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fiki

    29. jun 2021 | 15:17

    Kakav bre Prijović krš od igrača ,nije dao 6-7 golova u Arabiji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA