≫ 

Proključalo u Mersisajdu: Rafa zvanično potpisao za Everton, iako ga navijači ne žele na klupi kluba

Sve zbog njegovog ranijeg angažovanja na Enfildu

  • 0
Rafael Benitez Printskrin: Youtube/Sky Sports Retro

Postojalo je ubeđenje kod navijača Evertona da Rafa Benitez ne treba da sedne na klupu kluba za koji navijaju. Nije ono bilo tu bez ikakvog razloga, naprotiv. Karamelama se nije sviđala činjenica da je Španac dobrih šest godina radio na stadionu koji se nalazi samo nekoliko stotina metara daleko od Gudison Parka – na Enfildu, gde je predvodio Liverpul.

Rafa je sa Redsima uspeo da osvoji nekoliko pehara, ali nije onaj najbitniji – u Premijer ligi. Navijači su se radovali u sezoni 2004/05, kada je došla čuvena Liga šampiona, dve godine kasnije bili su poraženi u finalu, a te 2005. godine su uzeli i UEFA Superkup. Uz to, Benitez može da se pohvali još jednim FA kupom i FA Komjuniti šildom.

Posle Liverpula, Rafa Benitez je šetao, a na Ostrvu je između ostalog predvodio Čelsi i Njukasl, pre nego što je seo na klupu Evertona. Ukupno dve nedelje su trajali pregovori između dve strane, u priču su se upleli i neki italijanski klubovi, ali je Španac istakao da mu je Premijer liga ipak prioritet.

On će se u Evertonu zadržati sve do 2024. godine i imaće težak posao da radom i stručnošću nasledi Karla Anćelotija, koji je naprasno otišao iz kluba i odlučio da dalje nastavi u Real Madridu. Karamele planiraju izgradnju velelepnog stadiona na “Bremli Mur“ doku, a ujedno i da se konačno domognu plasmana u neko od evropskih takmičenja posle toliko godina.

Video: Stanojević otkrio detalje o Rikardu: Hteo sam ga još u Arabiji, ali sad tada odustao zbog Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA