≫ 

“Nećemo beogradizaciju fudbala! Da se igra u Šapcu, Užicu...“: Radnički protiv smanjenja Superlige

Niški klub tvrdi da neće dopustiti da se liga svede na 12 klubova

  • 10
FK Radnički Niš Foto: MN Press

Već duže vreme se u srpskim fudbalskim krugovima govori o suženju Linglong Superlige Srbije. Izvesno je da će ove sezone ona brojati 16 klubova, da će naredne taj broj biti umanjen za dva, a planira se da se u sezonu 2022/23 krene sa 12 klubova.

Gotovo svi relevantni ljudi u srpskom fudbalu složili su se da je to idealno rešenje, koje će poboljšati kvalitet i smanjiti manevarski prostor za eventualne nečasne radnje. Zajedničko saopštenje potpisali su i večiti rivali iz Beograda.

Međutim, kako to obično biva, uvek postoji neko ko je protiv ove odluke, pa se tako ovoga puta oglasio niški Radnički, o čemu je obavestio javnost zajedničkim saopštenjem. Nišlije smatraju da bi skraćenjem lige došlo do toga da previše klubova iz Beograda igra u takmičenju.

Prenosimo vam deo saopštenja Radničkog.

- Fudbalski klub Radnički je protiv smanjenja Superlige Srbije na 12 klubova, jer je to vodi u “beogradizaciju” srpskog fudbala. Želimo da se fudbal igra širom Srbije. U Loznici, Šapcu, Somboru, Užicu, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru…

Slažemo se sa predsednikom Srbije, Aleksandarom Vučićem da je neophodno da se ulaže u razvoj srpkog fudbala i zato smo protiv toga da sve svedemo na Beograd. Radnički se zalaže i za izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije. Takođe, sumnjamo i u novu sudijsku organizaciju.

Mi i dalje ne znamo na koji način se biraju sudije, ko ih bira i po kom kriterijumu, niti je definisano pitanje kontrole i odgovornosti za one koji ne rade dobro svoj posao. Radnički se zalaže da se uspostavi sistem sudijske organizacije, koji neće biti nečiji lični izbor. Sumnju odmah izaziva i to da se na sadašnjem spisku sudija nalaze oni poput Lazara Lukića, Pavla Tomića, Marka Ivkovića i sličnih…

Naglašavamo i da komentator na televiziji Arena Sport nije kriterijum da li neki sudija sudi dobro ili ne, a da se već godinama pravi takva atmosfera – piše u delu saopštenja Radničkog.

Nišlije su svoj status u Linglong Superligi Srbije sačuvali u poslednjih nekoliko kola, pošto su nakon serije loših rezultata došli u situaciju da budu veoma ugroženi. Ipak, imali su sreću da u poslednjem kolu igraju preko protiv rivala koji je već ranije bio prežaljen (OFK Bačka) i pobedom su obezbedili mesto među najboljima i ove godine.

Video: Rad izjednačio: Strelac Marko Šarić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fudbaler

    30. jun 2021 | 16:47

    Mora ji se predsednik i u ovo uvlačiti? Kakve veze ova tema ima sa njim???

  • Andra

    30. jun 2021 | 17:11

    Svi klubovi da se privatizuju i bice jakih klubova i boljeg fudbala

  • ZALE GROBAR

    30. jun 2021 | 17:39

    Hoćete veću ligu vi iz NIŠA, da možete lakše da nameštate po čemu ste baš poznati kao i zvezda i Vojvodina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA