≫ 

I sreća i strepnja za Partizan: Crno-beli sa tri komada rešili Kopar, zabrinjava povreda Natha

Dobra predstava i sigurna realizacija Stanojevićevih izabranika

  • 10
FK Partizan - NK Mura Foto: Twitter/@FKPartizanBG

Druga provera i druga pobeda Partizana na pripremama u Sloveniji. Ovoga puta crno-beli su savladali tim Kopra rezultatom - 3:0, a strelci za tim iz Humske su bili Marko Milovanović - dva puta i Danilo Pantić.

Za razliku od utakmice sa Murom, gde su u prvom delu gotovo "potonuli", fudbaleri Partizana su prvih 45 minuta sa Koprom odradili, narodski rečeno - profesionalno, bez mnogo lepote u igri, ali opet dovoljno takmičarski da na terenu postave onakvim kakve jesu.

Ako bismo poredili sa prvom proverom, Stanojevićev tim je bio daleko kompaktniji i sinhronizovaniji u svim linijama, čvršći u duelima, direktniji na protivničkoj polovini, uz vidljiv problem sa svežinom, što je i razumljivo, jer tim iza sebe ima tri najteža dana na pripremama.

Taj nedostatak hitrine uslovljen umorom u velikoj meri je kumovao da se neke od dobrih akcija završe ili potezom više ili gubitkom kontrole na lopti, pa je u završnici malo škripalo.

Mada, kada sve sve sabere, crno-beli su u prvom periodu prošli nekoliko faza igri, od pomalo "teškog" početka, mučenja u tranziciji i izborom pravih rešenja na polovini rivala do potpune dominacije u završnici, kada su zapravo i postigli jedini gol.

Video: Partizan dao gol: Strelac je Marko Milovanović

U ranoj fazi meča crno-beli su ostali bez Bibrasa Natha, koji se povredio, ali je Stanojević ostao dosledan sebi, insistirao na pasu unapred, presingu na nosioca lopte do granica izdržljivosti i jednostavnom, brzom, izboru rešenja na svakom delu terena.

Rekosmo već, nedostajalo je malo više koncetracije u poslednjoj trećini, više prilika koje bi upotpunile utisak.

Ali, i taj jedini gol, plod visprenosti Nemanje Jovića, koji je presekao loptu i uposlio Marka Milovanovića, te rutinska realizacija za - 1:0, drugog od tri mlada napadača koje je trener poslao na teren, došli su kao nagrada za trud.

Nastavak daleko ubedljiviji u korist Partizana. Stanojević je vezni red ubrzao Jojićem i Markovićem, koji je praktično preuzeo igru u svoje ruke i značajno doprineo na raznovrsnosti u napadu.

Video: Partizan vodi 2:0: Milovanović ponovo strelac

Igralo se gotovo sve vreme na polovini Kopra, gde su crno-beli lako kontrolisali loptu i čekali "pukotinu" u odbrani kako bi duplirali prednost. U nekoliko situacija je malo nedostajalo da dobre akcije budu naplaćene, da bi u 57. minutu crno-beli postigli i drugi gol.

Kombinovali su Lazar Marković i Živković na desnoj strani, usledio je centaršut desnog beka po zemlji, a mladi Milovanović je efektno petom pogodio prvi ugao - 2:0.

Promenio je tada Stanojević i ostatak tima i osetilo se, jer je Partizan u minutima posle toga pomalo izgubio balans i dopustio slovenačkom timu da pomeri linije unapred i "prodiše".

Imao je Kopar i dobru priliku preko Grudine, posle prekida, koju je golman Popović sjajno neutralisao paradom, da bi desetak minuta pre kraja Partizan stavio tačku na meč. Presekli su crno-beli jedan napad, lopta je došla do Danila Pantića, koji je varkom tela izbacio čuvara, ušao u kazneni prostor, a potom pogodio mrežu - 3:0.

Naredni meč na pripremama Partizan igra 4. jula protiv poljske Krakovije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • odlazite

    30. jun 2021 | 20:15

    Brzo c eovaj na klupu..svakog dobrog fudbalera stanojevic i ekipa ce da uniste kako bi nam komsinica bezbrizno uzimala kupove i prvenstva..odlazite izdajnici iz partizana..

  • Cure

    30. jun 2021 | 20:52

    Zvezdas sam alii bravoo za moje Radincane mesto kod Smedereva Zileta i Milovanovica odlicna akcija i prelep gol..

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. jun 2021 | 19:41

    Шта, још нису добили пенал...шампион оваквим тимовима по 3-4 комада даје..требали да виде како то ради освајач дупле👑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA