≫ 

Bomba sa Marakane: Zvezda zvanično potpisala gol-mašinu Moldea!

Međutim, Ohi će crveno-beli biti tek od januara 2022.

  • 66
Ohi Foto: crvenazvezdafk

Iako se činilo da fudbaler Moldea Ohi Omojiužanfo nije blizu Crvene zvezde posle izjava trenera tog kluba, norveški napadač je novi igrač srpskog šampiona s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Portal "VG" je prvi javio da je Ohi potpisao predugovor sa Zvezdom i da će na Marakanu doći besplatno u januaru 2022. ukoliko Molde ne prihvati ponudu  ovog leta, a upravo to se i dogodilo, jer je Zvezda u međuvremenu potvrdila da je Ohi crveno-beli od januara 2022. godine.

- Naš klub je iskoristio činjenicu da Ohiju ugovor sa Moldeom ističe za šest meseci, pa je već sada parafirana saradnja sa njim i on će u naš klub doći bez obeštećenja - stoji u saopštenju Zvezde i dodaje se:

- Ohi je ove sezone jedan od najkvalitetnijih fudbalera norveškog prvenstva, o čemu govori podatak da je ubedljivo prvi strelac lige, jer je na 11 mečeva postigao 13 golova. Nezaustavljiv i sposoban da iz gotovo svake pozicije postigne pogodak, nema sumnje da će predstavljati pravo pojačanje za naš tim.

Ohi je rođen 10. januara 1994. godine u Oslu. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Norveške, a 2017. godine debitovao je i za A tim. Fudbalski se školovao u mlađim kategorijama Homlije, a afirmaciju je potom sticao u: Lilestormu (95 utakmice i 12 golova), Jervu (35 utakmica i 18 golova), Stabeku (100 utakmica i 38 golova). U potpunosti je pažnju na sebe skrenuo u Moldeu u kom je do današnjeg dana na 84 meča postigao 46 pogodaka.

Podsetimo, trener Moldea je u petak rekao da Ohi ne može da ide u avgustu.

- Ohi ne može da ide dok nemamo zamenu za njega. Znamo da postoji veliko interesovanje klubova iz Evrope, ali moraće da sačekaju. Prelazni rok u Norveškoj počinje 1. avgusta, do tada prvi strelac ekipe mora da ostane sa nama - rekao je Moe.

>>> Engleska je posle pobede nad Nemačkom izraziti favorit sa kvotom 1,48. Odbrana im još nijednom nije kapitulirala, a kombinacija 2&0-2 vredna je kvote 3,10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    3. jul 2021 | 15:20

    Taman za nokaut fazu Lige šampiona. Bajernu,Milanu, Čelziče...eve nas.

  • Rasomon

    3. jul 2021 | 16:18

    Odlican igrac. Zao mi je sto nece moci odmah doci ali ce biti tu kad budemo igrali grupnu fazu jednog od dva evropska takmicenja, nadam se ipak ligu sampiona!

  • Dexmil

    3. jul 2021 | 14:10

    On je gol masina! Trebalo je po svaku cenu da ga dovedu sada dok je u formi I u punom trenaznom procesu! Na zimu ce biti kasno za evropske ciljeve! Samo da bi igrao nasu ligi nema smisla. Bas bezveze, kupio si igraca a ne mozes da ga koristis. Bezveze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA