≫ 

Partizan nastavio da bilduje za Evropu: Poljaci izdržali pola sata, crno-beli im spakovali 3 komada

Srpski vicešampion savladao Krakoviju sa 3:0 (2:0) u Sloveniji

  • 13
Urošević, gol Krakovija Foto: Printscreen/You Tube/FK Partizan

Ako je u mečevima sa Murom i Koprom trener Partizana mogao da nađe zamerke svom timu, jer je igra prirodno varirala usled napornih priprema, utakmicom sa najtežim protivnikom do sada - Krakovijom, struka mora da bude zadovoljna. Crno-beli su slavili sa 3:0, a uz to su pružili veoma dobru igru u većem delu odmeravanja snaga sa Poljacima i mogli, uz malo više koncentracije i sreće u završnici, da postignu još neki gol.

Za razliku od prva dva kontrolna duela gde je bilo oscilacija, "plus i minus" faza, Partizan je i proveri sa najtežim protivnikom do sada delovao ubedljivo u prvih 45 minuta. Iako trener Aleksandar Stanojević nije mogao da računa na nekolicinu prvotimaca, tim koji je izveo na teren je od prvog trenutka bio motivisan, koncentrisan i znao je šta hoće.

Posebnu "notu" u igri crno-belih doneo je Rikardo Gomeš, kome su to bili prvi povratnički minuti u dresu kluba iz Humske i odmah se videlo da ekipa sa njim u sastavu deluje konkretnije i ubedljivije na protivničkoj polovini, da je gotovo sve vreme opasna. Jer je u napadaču sa Zelenortskih ostrva i ostatak tima je dobio "nastavak", dubinu u napadu i igru leđima, a posebno skok, gde visinom, uz Vujačića, Saničanina i Uroševića, crno-beli deluju zaista moćno.

FK Partizan - FK Krakovija Foto: Twitter/@FKPartizanBG

Što se same igre tiče, Partizan u prvom delu Krakoviji nije dopustio ne samo udarac ka golu Stojkovića ili opasnu priliku, već su se na prste jedene ruke mogli prebrojati i prelasci poljskog tima na polovinu crno-belih.

Početak jeste bio malo "težak" zbog činjenice da su se Stanojevićevi puleni adaptirali na snagu i grublju igru Poljaka, ali kada su prebrodili tu barijeru, Krakovija se više ništa nije pitala na terenu.

Igralo se gotovo sve vreme na polovini poljskog tima, Partizan je dominirao u polju, kontrolisao loptu, prostor i lako kroz brzu tranziciju dolazio u prilike da ugrozi gol protivnika.

FK Partizan - FK Krakovija Foto: Twitter/@FKPartizanBG

U nekoliko navrata Krakoviju je samo sreća, pa i sebičnost igrača crno-belih u poslednjoj trećini, sprečila da već do 30. minuta reše pitanje pobednika, jer su crno-beli sve dobro radili do završnice, kada su ili imali manjka koncentracije ili su birali loša rešenja.

Pretili su Lazar Marković, Pantić, Pavlović, Rikardo i Vujačić iz prekida, ali lopta nije htela u gol sve do 35. minuta kada su u situaciji dva na dva Marković i Saničanin izbacili rivale na levom boku, usledio je centaršut koji je zahvatio mladi Baždar, akoji je u prvi mah golman Krakovije odbranio, ali je Slobodan Urošević sve pratio i zakucao loptu pod prečku - 1:0.

Imali su Stanojevićevi izabranici i posle toga nekoliko odličnih napada, ali su inicijativu materijalizovali u smiraju prvog dela.

U napadu su bili Poljaci, da bi crno-beli presingom oduzeli loptu na sredini terena, ona je došla do Saše Zdjelara koji je fenomenalnom asistencijom kroz centralni deo odbrane rivala ostavio Danila Pantića samog ispred golmana, Usledio je driblin u stranu i rutinska realizacija Pantića - 2:0, kome je to bio drugi gol na drugom vezanom meču (pogodio i protiv Kopra).

Stanojević je nastavak počeo sa četiri izmene u sastavu, u svim linijama tima, ali ta činjenica ne da nije uticala na crno-bele, nego su i "rezervisti" delovali jednako ubedljivo kao starteri. Partizan je od prvog trenutka vršio strahovit pritisak na poljski tim i mogao je do trećeg gola već u uvodnoj fazi nastavka, ali je sjajan pokušaj mladog Baždara čuvar mreže Nemžicki krajnjim naporom sproveo loptu u korner.

Već sledeća prva ozbiljna prilika je ipak pretvorena u gol. Igrao se 59. minut kada je posle centaršuta Uroševića štoper Bojan Ostojić izvukao čuvaru, uputio udarac, koji je golman odbranio, ali je iskusni igrač i to pratio i pogodio iz "popravnog" - 3:0.

Posle nekoliko minuta trener Partizana je promenio i ostatak tima, ostavljajući na terenu samo Zdjelara i Pavlovića od startera, pružio priliku Živkoviću, Đorđeviću, Subotiću, Terziću, Štuliću... U prvi mah, igra Partizana je pomalo izgubila na tečnosti, ali je i to kratko trajalo dok novi igrači na terenu nisu "uhvatili konce".

Mogla je i ta postava do gola, posle kombinacije Terzića i Štulića, no, mladom napadaču je u poslednjem momentu golman "ušao u šut" i sprečio teži poraz. Pokušala je i Krakovija u smiraju meča da postigne makar počasni gol - bez uspeha.

Naredni meč, Partizan igra 7. jula, a protivnik je slovenački Tabor iz Sažane od 18 časova.

Video: Ivica Iliev: Ngoj mi je bolna tačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    4. jul 2021 | 18:22

    Zvezda ce opet laganoo imati 10-15 bodova vise ova ekipa jee krs..

  • Pfc

    4. jul 2021 | 19:11

    Ovi sto su ostavili kom, Razumeju se u fudbal ko moja baba.. Prvo odlicna igra Partizana u prvom.. Danas bez Natka, Jovica, Sume, Holendera, Scekica, plus jos jedan stranac kad dodje bice to top ekipa.. Rikardo vec sad pokazuje da ce biti ogromno pojacanje.. Pantic odlican, Samicanin istoo

  • Branislav

    4. jul 2021 | 17:42

    Kakav nam je sastav, godinama nije bio gori, sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA