≫ 

Spektakl u najavi, Brazil je u finalu Kopa Amerika, Mesi i Argentina na potezu

Ponovo je heroj bio Lukas Paketa, kao i u četrvtfinalu, za 1:0 i prolaz u meč za trofej

  • 0
nejmar Foto: Tanjug/Ap

Prvi finalista Kopa Amerika takmičenja je Brazil, branilac titule, koji je noćas savladao Peru 1:0 i zakazao finale protiv boljeg iz meča Argentina - Kolumbija. Čeka se, dakle, okršaj najvećih južnoameričkih i svetskih asova Mesija i Nejmara za trofej, to je ono što bi ljubitelji fudbala žarko želeli da vide. Na potezu su Mesi i družina čija selekcija čeka na prestižni trofej još od 1993. godine.

Brazil je osvojio prethodno izdanje Kope koje je odigrano takođe u najprostranijoj južnoameričkoj državi.

Ako na kraju ekipa selektora Titea podigne trofej na tome neka zahvali Lukasu Paketi, čiji su golovi odveli Brazilce sad i u finale, pošto je gotovo isti scenario viđen pre dva dana kada je golom obezbedio svom timu polufinale.

Fudbaler Flamenga je, podsetimo, kao rezervista bio strelac protiv Čilea čim je ušao u igru sa klupe, u 46. minutu, a noćas je kao starter opet pogodio i ispostavilo se doneo Brazilu pobedu. Gol odluke "pao" je u 35. minutu.

Svemu je prethodila solo akcija prve zvedze tima Nejmara, njegov dribling, proturanje lopte kroz noge čuvaru i mirna asistencija ka strelcu gola.

Brazil poptuno zasluženo ide dalje, pokazao je daleko više od Peruanaca koji su samo pukom srećom i čudesnim bravurama svog golmana Pedra Galesea ostali savladani samo jednom. Briljirao je čuvar mreže Perua u prvom poluvremenu, uspeo da odbrani neodbranjivo u situacijama kada su svi videli loptu u mreži, no ništa nije mogao u 35. minutu posle već opisane akcije Nejmara i Pakete. Čovek nije hobotnica.

Peruanci su tek pred sam finiš meča, nemajući kud, jače navalili ka golu Brazila, imali su i jednu solidnu šansu u 80. minutu, posle centaršuta i udarca glavom, no mreža Brazila je ostala netaknuta pa će se ekipa domaćina turnira opet boriti za prestižni trofej.

Video: Samba s Kopakabane na beogradskoj Marakani: Pedro kao pravi Brazilac dao drugi gol Srbiji

Brazil je prošao u finale Kopa Amerika, gde čeka pobednika večerašnjeg (03.00) duela Kolumbija - Argentina. Predvođeni Mesijem, Gaučosi igraju sjajno ovog leta, a Kolumbijci su prilično srećno došli do polufinale. Kvota na Argentinu je 1,90, na Kolumbiju 4,40, a na iks 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kolumbija - Argentina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA