Francuz promovisan u Zvezdi: Cilj je ulazak u LŠ, impresioniran sam onim što sam video prošle godine

Dioni i te kako motivisan po dolasku na Marakanu

  • 4
Loi Dioni Foto: crvenazvezdafk

Francuski napadač Loi Dioni u ponedeljak  se priključio pripremama Crvene zvezde u Austriji, dok je u utorak i zvanično predstavljen u najtrofejnijem srpskom klubu!

Kao što je već poznato - stigao je iz Anžea na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju otkupa ugovora za 1,2 miliona, a prilikom prvog obraćanja je rekao:

- Cilj je ulazak u Ligu šampiona. To bi bilo veliko dostignuće i prva dobra stvar za klub i za mene lično. Nadam se da ću pružiti najbolju igru u mojoj karijeri i pokazati svoj talenat. Gledao sam Crvenu zvezdu u Ligi Evrope prošle sezone. Bio sam impresioniran zato što sam video veoma jaku ekipu. Srećan što sam došao ovde u klub i hvala svim navijačima na dobrodošlici koju su mi uputili preko društvenih mreža - rekao je Dioni i dodao:

- Pričao sam sa mojim saigračima u Anžeu. Rekli su mi da je reč o velikom klubu i da je ogroman pritisak i da je to ekipa koja ima sjajne navijače pred kojima je uživanje igrati.

Zvezdin novi napadač će imati pomoć, jer neće biti jedini u timu koji govori francuski jezik, a takođe je izneo i svoje utiske nakon prvog treninga.

- Da, tako je. Ben i Bakajoko govore francuski, tako da će biti lakše sa njima. Jutarnji trening je bio moj prvi u Crvenoj zvezdi. U sportskom delu je bilo dosta trčanja i uvežbavanja pas igre, kao i rada na fizičkoj kondiciji kako bismo bili snažniji za početak sezone – zaključio je Dioni.

Sportski direktor Mitar Mrkela je istakao zadovoljstvo zbog dolaska Dionija.

- Drago mi je da je Dioni postao deo Crvene zvezde. Trener Stanković je tražio profil napadača kao što je Dioni. Različit je u odnosu na tipove napadača koje trenutno imamo. Brz je i agresivam, dobro pritiska protivničku odbranu i napada prostor i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića. Dolazi iz jake lige kao što je francuska, gde je odigrao dosta mečeva i stekao iskustvo. Siguran sam da će mnogo značiti našem timu – kazao je Mrkela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    6. jul 2021 | 16:02

    Dobrodosao u Najvecu klub na Balkanu a i siree..Resetaces opasnoo mreze pod garancijuu..Samoo jakoo

  • 6+4+3=2

    6. jul 2021 | 16:08

    neko igra za ligu sampiona a neko za trecu ligu

  • Semajlirane_pufne

    6. jul 2021 | 17:32

    Jasta da si inpresioniran sine pa dosao si u nejveci klub na Balkanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA