≫ 

Rikardo promašivao, Partizan slavio: Dete od 17 godina donelo pobedu crno-belima u generalnoj probi

Izabranici Aleksandra Stanojevića bolji od ruskog Rostova sa 1:0

  • 17

Pobedom je Partizan stavio tačku na letnje pripreme u Sloveniji, pošto je u najtežem ispitu do sada savladao ruskog premijerligaša Rostov sa 1:0. Strelac jedinog gola za crno-bele bio je mladi Marko Milovanović, kome je to bio treći gol u pripremnom periodu, a valja napomenuti da su crno-beli igrom u svih 90 minuta zaslužili i više od minimalca.

Odlično je Partizan odigrao u prvih 45 minuta sa Rostovom, iako se očekivalo da će generalna proba biti i najteži ispit za tim Aleksandra Stanojevića. Umesto hoda po mukama, crno-beli su taktički nadmudrili Ruse, igrali smislenije, gotovo sve vreme na protivničkoj polovini, nošeni raspoloženim Danilom Pantićem, koji je "vukao" ceo tim.

Početak je, shodno činjenici da se igralo na 35 stepeni Celzijusa, bio malo sporiji, ali je i ispitivanje snaga kratko trajalo, jer su u dve situacije, čvrsto "držeći" formaciju u srednjoj zoni, igrači Partizana iz tranzicije došli u situaciju da ugroze golmana Rostova. U oba slučaja završni udarac je zadao Slobodan Urošević, prvi put posle akcije sa Pantićem, potom i posle auta Miljkovića, iz koga je Lazar Marković izbegao blok i spojio sa golom levog beka, ali je udarac završio pored stative.

FK Partizan - FK Rostov Foto:FK Partizan

Samo jedan proput je Stanojevićev tim načinio u tom periodu igre i to ga je umalo koštalo gola, jer je Gigovićev beg na boku i centaršut sjajno "uhvatio" Japanac Hašimoto i pogodio - stativu.

Od tog momenta, Partizan je gotovo potpuno neutralisao Ruse i bio tim koji napada, koji traži način da kroz dupli blok dođe do gola.

Malo je nedostajalo da golman Stojković bude asistent u 26. minutu, pošto je njegovo ispucavanje promašio štoper Rostova, što je iskoristio Rikardo, pokupio loptu, struštio se sam ka golu i dobro šutirao, ali je čuvar mreže rivala intervenisao srećno, odbranivši petom. Napadač crno-belih je bio u zicer poziciji i nekoliko minuta kasnije, posle akcije Natha i sjajnog pasa Pantića i ponovo je pogodio čuvara mreže Baburina.

FK Partizan - FK Rostov Foto:FK Partizan

Smiraj prvog dela takođe je prošao u znaku crno-belih, koji su rivala pritiskali u poslednjoj trećini terena i imali dve situacije preko Lazara Markovića da načnu mrežu protivnika, međutim, ni udarac glavom, niti po zemlji, posle pasa Jojića, nisu pogodili metu.

Video: Rikarda neće od povratka u Partizan, obrukao se: Promašio 2 zicera u prvom poluvremenu

Stanojević je u nastavku zamenio golmana Stojkovića, Jojića i Natha, pruživši priliku Popoviću, Šćekiću i Pavloviću, dok je Karpin zamenio ceo tim.

Nije to promenilo sliku na terenu, igralo se uglavnom na polovini Rostova, koji se branio i čekao grešku ili priliku iz kontranapada.

Nije bilo previše uzbuđenja u tom periodu, a onda je Stanojević u 60. minutu na teren poslao Marka Milovanovića i Aleksandra Lutovca i upravo mu je, ispostaviće se nekoliko minuta kasnije, taj tandem doneo vođstvo.

FK Partizan - FK Rostov Foto:FK Partizan

Igrao se 67. minut, Saničan je uputio dijagonalni pas iiz odbrane na krilo, Lutovac u prvom dodiru izbacio čuvara i vratio povratnu, gde je Marko Milovanović čekao spreman i pogodio dalji ugao - 1:0.

Ubrzo je Stanojević pružio priliku i mladom Baždaru i Marku Živkoviću, ostavljajući samo četvoricu startera u odnosu na prvi dem meča. Ritam meča ni tada nije opao, iako je igra izgubila na tečnosti i borba se vodila mahom između dva kazena prostora, pa je minimalna pobeda Partizana ostala na snazi do kraja.

Naredni meč, crno-beli igraju u subotu, 17. jula, u prvom kolu Superlige Srbije i to protiv Proletera u Novom Sadu.

Video: Stanojević posle meča sa Krakovijom: Samo smo hteli da preživimo ovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili Majer

    8. jul 2021 | 19:26

    Ovaj Marko Milovanovic ce biti strasan igrac..klinac u stvari to vec i jeste.

  • ZALE GROBAR

    8. jul 2021 | 18:58

    Gde su pare, UPRAVO PARTIZANA doveli ste slobodne igrače, bez OBEŠTEĆENJA. Što niste kupili dva prava igrača i da igramo fudbal. SRAMOTA.

  • ZALE GROBAR

    8. jul 2021 | 17:57

    Pogledaj, rezerve, sem malog Jovića ti nemaš igrača moj STANOJE koji može da poboljša igru ekipe. MA SRAM VAS BILO KOLIKO GOD VAS IMA, BOLJE IDITE SAME NEGO DA VAS MI TERAMO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA