≫ 

Sanogo pokvario idealnu "generalku" Zvezde: Crveno-beli ispustili pobedu protiv prgavog Šturma

Debitovali Dragović, Stanić i Dioni, a srpski šampion remizirao u Gracu u zanimljivom duelu - 1:1 (0:1)

  • 42

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Šturmom u Gracu (1:1) u generalnoj probi uoči početka nove sezone i starta u Superligi. Utakmicu na dobro ispinjenoj "Merkur Areni" obeležili su El Fardu Ben pogotkom u 11. minutu, Milan Borjan odbranjenim penalom u 49. i Seku Sanogo koji je napravio dva penala za pola sata i pomogao domaćinima da stignu do ipak remija na kraju.

Utakmica sa trećeplasiranim timom austrijske Bundeslige prošle sezone ostaće upamćena i po tome što su debitovale novajlije u crveno-belom - Aleksandar Dragović (odigrao 45 minuta), Petar Stanić (šest minuta) i Lui Dioni (pet minuta), dok se Veljko Nikolić povredio u prvom poluvremenu i tako zadao glavobolju Dejanu Stankoviću uoči starta sezone.

Šturm je preko Jentčera propustio prvu priliku već u trećem minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane vezista šutirao pored gola. Zatim je Zvezda postigla vodeći gol u 11. minutu kada je Mirko Ivanić je uspeo da zbuni protivničke defanzivce na četrdesetak metara od gola, osvojio je loptu i proigrao Bena koji je iskoristio slobodan prostor, obišao golmana i pogodio za 1:0.

U 28. minutu slična kontra, Ivanić je još jednom osvojio loptu na protivničkoj polovini terena, ovoga puta ju je poslao Kataiju, koji se lepom varkom oslobodio svog čuvara na 16 metara, ali je na kraju neprecizno šutirao pa je lopta završila visoko preko gola. Kako se bližio kraj poluvremena, Šturm je postajao sve opasniji.

Veliku priliku su propustili kada je Jentčer probio po levoj strani pored Pankova, potom pronašao Ljubića u sredini kaznenog prostora, ali njegov šut je dovoljno izblokiran. Posle kornera još bolja šansa za domaćče, Jeboa je opasno pripretio, ali je prvo Borjan odbio loptu, dok je drugi pokušaj završio pored gola.

Tražili su domaćini i penal u 35. minutu kada je Nikolić pogrešio, Kuen ušao u šesnaesterac uz manji kontakt sa Dragovićem, ali nije bilo prekršaja po proceni glavnog sudije. Na samom kraju prvog poluvremena koje je produženo za šet minuta, nova akcija domaćih po desnoj strani, novi centaršut u kazneni prostor i najbolja prilika za Kuena koji iz voleja šalje loptu pored stative.

Najbolju priliku za izjednačenje domaćini su propustili u 49. minutu. Babić je pogrešio i predao loptu Jeboi u opasnoj zoni, napadača Šturma je sustigao Sanogo i faulirao, a glavni sudija odmah pokazao na belu tačku. Najbolji u domaćem timu Jentčer je uzeo loptu, ali ga je Borjan pričitao i odbranio mu penal.

Potom su crveno-beli imali 15-ak minuta apsolutne dominacije u kojima je Krstović iz dobre pozicije u 61. pogodio spoljni deo mreže, a Ben i stativu u 63. posle velike gužve u petercu Šturma. Malo je falilo da Zvezda bude kažnjena za ta dva promašaja, ali je udarac Jentčera iz slobodnog udarca u 70. Borjan sjajno skrenuo u korner.

Uporni domaćini su stigli do izjednačenja u 83. minutu, preko Gruzina Kuteišvilija koji je realizovao udarac sa 11 metara. Opet je Sanogo bio taj koji je bespotrebno odgurnuo rivala desnom rukom, a glavni sudija ponovo pokazao na belu tačku. Ovog puta umesto Borjana je na golu bio Popović koji ga je zamenio, ali nije imao šanse da odbrani - 1:1.

Zvezda je mogla u finišu da dođe do pobede, ali je Filipo Falko promašio u 87. minutu situaciju jedan na jedan sa domaćim golmanom. Luka Marić se posebno proslavio u trećem minutu nadoknade kada je spektakularnom odbranom sprečio Petra Stanića da na debiju postigne strašan gol. Raspalio je sa 18 metara doskorašnji igrač Železničara iz Pančeva, ali je odbrana golmana Šturma bila spektakularna.

U svakom slučaju, kvlaitetna provera za crveno-bele i utakmica koja je po naboju podsetila na neku takmičarsku kao dobra uvertira u novu sezonu koju Crvena zvezda otvara 16. jula protiv Vojvodine na Marakani od 20 časova.

Crvena zvezda - Šturm 1:1 (1:0)

Strelci: Ben 11 - Kuteišvili 83. penal

Stadion: „Merkur Arena“.

Crvena zvezda: Borjan (od 80. Popović), Bakajoko (od 46. Gajić), Pankov, Dragović (od 46.Krstović), Babić (od 88. Gobeljić), Rodić (od 60. Eraković), Sanogo (od 83. Stanić), Nikolić (od 39. Petrović, a od 86. Dioni), Ivanić (od 73. Krstičić), Katai (od 73. Srnić), Ben (od 73. Falko).

Šturm: Zibenhanl (od 46. Marić), Gorenc-Stanković, Vitrih (od 84. Nelson), Pras, Jeboa (od 66. Krincer), Kiteišvili, Jentčer, Kuen, Gazibegović, Ljubić, Afengruber.

Video: Stanković o pojačanjima posle generalne probe: Najavio i odlaske iz kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    8. jul 2021 | 22:28

    Srnic, Gobeljic, Vukanovic, Erakovic, Petrovic, Pankov- hvala i dovidjenja. Ni za Graficara niste.

  • Zulu Warrior

    8. jul 2021 | 21:21

    Kakav je kralj ovaj Dragovic.

  • Geras

    8. jul 2021 | 22:30

    Odlična utakmica.... Bravo.... Bolji bili ali dobro... Dosudjen penal bzvz... Penala nije ni bilo... Ali ok sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA