≫ 

Stanojević o novim pravilima FSS: Pozdravljam broj stranaca, liga od 16 klubova je odluka na silu

Moj stav je da bi Srbija trebalo da ima deset do 12 klubova, a sve preko je previše za zemlju od 6.000.000 stanovnika, kaže trener crno-belih

  • 4

Nove odluke Fudbalskog saveza Srbije u domaćem takmičenju, koje se tiču dozvoljenog broja stranaca, broja klubova od naredne sezone i uvođenja VAR tehnologije "polovično" su prihvaćene u Partizanu, Deo uz odobravanje, neke koje se tilu broja klubova u Superligi uz skepsu, o čemu je takođe govorio trener Aleksandar Stanojević.

Upitan kako komentariše neograničen broj stranaca u protokolu, uz četiri na terenu, napomenuo je da su se svi složili da je dobra odluka, doneta u skladu sa propisima i na vreme,

- To su se svi saglasili da je put kojim želimo da idemo. Ja sam za to da se dozvoli. Četiri je dovoljno, sedam domaćih, a ako neko ima opredeljenje da ima više stranaca nema nikakvih problema. Za razliku od januara kad se ta mogućnost pojavila bez nagoveštaja. Sad je nagovešteno na vreme. Ko nam brani da dovodimo strance? A opet smo zaštitili domaće fudbalere. Naše opredeljenje nije da moramo da dovodimo strance, ako ih ne nađemo nećemo ići u tom pravcu - jasan je Aleksandar Stanojević..

Kako vam se čini odluka da će se igrati liga sa 16 klubova u takmičarskoj 2022/23 i to samo mesec dana pošto se govorilo da će imati 14 klubova?

- Uopšte mi se ne sviđa, ako pričamo o struci, a mislim da sam kompetentan. Ne možete na silu da stavite Dubočicu iz Leskovca u Superligu, jel tako? Neki klubovi su dobijali taj status, pa su se ugasili. Za mene je to neodržimo. Fudbal je specifičan, uspevaju samo najbolji. Ne možete da kažete: „Otvaramo ove centre“. To u fudbalu ne postoji, niti će postojati. Nema šanse. Dobar stvar je da se stadioni grade, jer srpskom fudbalu nedostaje infrastruktura. Moj stav je da bi Srbija trebalo da ima deset do 12 klubova. Sve preko je previše za zemlju od 6.000.000 stanovnika. Ako gledamo zemlje iz okruženja, poput Mađarske i Slovačke, a reprezentacije su im bile na EP, trebalo bi da idemo u tom pravcu.

U našoj ligi će zaživeti i VAR tehnologija. Kako ga vidite u svetlu dešavanja na utakmici Evropskog prvenstvaizmeđu Engleske i Danske?

- Ako imate tendenciju da nekome pomognete ili odmognete, VAR može samo u krupnim stvarima da vam pomogne, ali će oko penala uvek biti polemike. Sigurno je sa VAR-om bolje, jer više ne bi trebalo da se dešavaju grube greške poput sviranja penala van kaznenog prostora ili priznavanja gola kad lopta izađe van teren. Koliko sam čuo, dvojica bivših eminentnih sudija će biti zadužena za VAR, verujem im, radili su u Evropu. Plus, sve je pod okriljem UEFA, daje vam licencu ili vam je oduzima - zaključuje Aleksandar Stanojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    9. jul 2021 | 16:33

    Smeta nam što je mnogo klubova iz Bg i NS u Superligi ali nam ne smeta što se sva omladina preselila u Bg i NS ili otišla preko?

  • Džek

    9. jul 2021 | 16:57

    Biće onako kako tata kaže

  • DDF

    9. jul 2021 | 17:22

    Bices opet pozvan na"razgovor"sa upravom..🙄🙄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA