Stara Zvezdina "sprega" držaće fudbalske časove u Grčkoj: Le Talek došao kod Milojevića u AEK!

Francuz će se u grčkom klubu zadržati barem dve godine uz mogućnost da tamo ostane još jednu sezonu

  • 2
Damijen le Talek Foto: MN Press

Nakon tri godine provedene u francuskom Monpeljeu, nekadašnji igrač Crvene zvezde, Damijen Le Talek "obnovio" je saradnju sa Vladanom Milojevićem, koju je imao dok je boravio u Beogradu. Doduše, to ne znači da će se vratiti u prestonicu Srbije, već da će svoju sreću u narednoj takmičarskoj godini potražiti u grčkom AEK-u, gde je iskusni stručnjak trener.

Zvanična promocije Le Taleka obavljena je odmah posle prijateljskog meča sa Klub Brižom. Ugovor je potpisan na dve godine, sa mogućnošću da se ona produži na još jednu.

- AEK potvrđuje da je dogovorio saradnju sa francuskim fudbalerom, Damijenom Le Talekom. Igrač je potpisao ugovor sa našim timom na 2+1 godinu - stoji u kratkoj objavi, a i sam igrač se na svom Instagram profilu pohvalio novim ugovorom.

Rođen je 19. aprila 1990. godine u Posaiju u Francuskoj. Prve fudbalske korake napravio je u akademiji Avra, gde je proveo čitavu jednu deceniju. Sa 15 napunjenih godina odlučio je da se preseli u Ren, sa kojim je postao šampion u mlađim kategorijama. Dobre igre su ga preporučile Borusiji Dortmund, gde se nije proslavio pošto je samo osam puta obukao dres.

Ipak, za Jirgena Klopa ističe da mu je "fudbalski otac", pošto ga je prosledio u Borusiju Dortmund B, gdeje na 43 utakmice postigao ukupno 14 golova i zabeležio četiri asistencije. Od ostalih klubova igrao je za Nant, Hoverlu u Ukrajini, Mordoviju u Rusiji, pre nego što je došao u Crvenu zvezdu.

Sa beogradskim klubom osvojio je dve titule u Srbiji, odigrao je 104 utakmice, postigao po sedam golova i upisao još isto toliko asistencija. Kako smo već pomenuli, potom se vratio u Francusku, gde je igrao sve do kraja ove takmičarske godine.

Video: Jedan je Donald kapiten - Donald pozdravljen pesmom, Le Talek gromoglasnim aplauzom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    9. jul 2021 | 20:41

    Odličan igrač,jedan od najboljih stranaca u Zvezdi ikada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA