≫ 

Navijači mu klicali uz baklje: Ludnica na promociji Podolskog u klubu za koji navija od detinjstva

Veliki dan za klub sa juga Poljske

  • 1

Legendarni nemački napadač Lukas Podolski (36) dočekan je kao kralj na stadionu Gornjika iz Zabžea, kluba sa juga Poljske.

Nekoliko hiljada navijača ovog tima skandiralo je u transu njegovo ime, nakon što je bivši reprezentativac "Pancera" ispunio obećanje i potpisao za lokalni tim čiji je veliki navijač.

Nekadašnji napadač Arsenala, koji je 130 puta nastupao za Nemačku, navijač je kluba iz grada u čijoj je okolini živeo do druge godine pre nego što se porodica preselila u Nemačku.

Iako je bio šampion sveta sa Nemcima 2014. godine nikada nije imao ovakav doček ni u jednom klubu za koji je igrao. Crveni dim je kuljao sa tiribina dok su mu navijači skandirali ime i prezime.

Podolski, koji se svojevremeno skidao go na promiociji u turskoj Antaliji, delio je autograme i igrao fudbal sa najmlađim fudbalerima Gornjika.

Treći najbolji strelac u istoriji selekcije Nemačke oduvek je bio popularan u Poljskoj čak i nakon što je dao Poljacima dva gola na Euru 2008. koje nije hteo da proslavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA