≫ 

Sjajna uvertira pred finale Kopa Amerike: Kolumbija "projektilom" u 93. minutu došla do trećeg mesta

Luis Diaz je postao heroj Kolumbije

  • 0

Fudbaleri Kolumbije osvojili su treće mesto na Kopa Americi, pošto su savladali Peru sa 3:2. Heroj Kolumbije je fudbaler Porta Luis Diaz koji je postigao spektakularan gol u 93. minutu.

Obe reprezentacije su u polufinalima pretrpele tesne poraze, Kolumbija je nakon penala poražena od Argentine, dok je Brazil sa 1:0 savladao Peru.

Tesnu i napetu utakmicu je donela i borba za treće mesto, jer nije postojao izražen favorit.

Kolumbijci su ušli nervozno u utakmcu, što je rezultiralo time da Peru stigne do vođstva u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Josimar Jotun je utrčao u prazan prostor, od Kueve je pravovremeno dobio loptu i lako je matirao Ospinu za vođstvo svoje ekipe.

Josimar Jotun, Kolumbija, Peru Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme je donelo bolju igru fudbalera Kolumbije, Huan Kvadrado je izveo slobodan udarac u 49. minutu, lopta je prošla kroz živi zid i uhvatila je golmana Perua Galezea nespremnog, koji nije ni mogao da vidi loptu.

Kolumbija nije tu stala, krenula je još ofanzivnije i to joj se isplatilo u 66. minutu. Luis Dias je dobio loptu, prevario je svog čuvara i rutinski je savladao Galezea, koji se nije ni pomerio.

Kada se činilo da je kraj, da će Kolumbija doći do pobede, Đanluka Lapadula je bio najviši u skoku nakon kornera i doneo je svojoj ekipi izjednačenje 2:2 samo osam minuta pre kraja utakmice.

Djanluka Lapadula, Kolumbija, Peru Foto: Tanjug/AP

Glavni arbitar meča Klaus iz Brazila je pokazao još tri minuta nadoknade, sat je otkucavao poslednje sekunde meča, kada je na scenu stupio Luis Dias po drugi put na meču.

Uzeo je loptu kod aut-linije, dodao je do Murijela, fintom tela je izbacio jednog igrača, a potom se namestio i sa 25 metara, snažnim udarcem poslao loptu u levi ugao. Galeze je uspeo samo da je dodirne prstima, međutim, nije bilo dovoljno da je skrene u korner.

Luis Diaz, Kolumbija, Peru Foto: Tanjug/AP

Kolumbiji je ovo četvrti put da osvaja treće mesto na najstarijem reprezentativnom takmičenju na svetu. Jedinu titulu u svojoj istoriji, Kolumbija je osvojila 2001. godine.

Peru nije uspeo da ponovi uspeh iz 2019. godine, kada su osvojili srebrnu medalju na ovom prestižnom takmičenju.

Video: Projektil sa oko 20m: Stanić debitovao za Zvezdu i umalo nije dao gol karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA