≫ 

Naviknite se na ovakve prizore u srpskom fudbalu: I na Čairu uspešno testiran VAR sistem

Radnički spremno čeka narednu sezonu, sa uspešno testiranom tehnološkom novotarijom

  • 8
var srbija Foto: instagram/fkradnickinis

Stadion Radničkog iz Niša je još jedan fudbalski objekat na kojem je, domaćini kažu uspešno, testiran VAR sistem, koji će od ove sezone zaživeti u Superligi, nadamo se i doprineti boljem raspoznavanju spornih situacija.

U Nišu je danas odigrana utakmica između mlađih selekcija Radničkog koja je ujedno i poslužila kao test za tek postavljen video nadzor na "Čairu".

Iz Radničkog su nakon ove provere potvrdili da je sve proteklo u najboljem redu, sistem je funkcionisao besprekorno, od pozicija kamera, komunikacije sa kontrolom u Staroj pazovi i ostalih najvažnijih detalja.

Kompletno saopštenje Radničkog o ovom važnom danu za klub prenosimo u celosti.

- Uspešno je odrađena provera VAR sistema na stadionu Čair, očekuje se da već u ponedeljak stigne zvanična potvrda da je i stadion Radničkog licenciran za odigravanje mečeva sa VAR tehnologijom. Predstavnici FSS, Sudijske organizacije i TV Arena sport prisustvovali su kontrolnoj utakmici odigranoj večeras u Nišu između mlađih selekcija Radničkog, te su na licu mesta u nekoliko navrata proveravali funcionisanje ovog sistema. Zajednički zaključak je da su svi pripremni radovi koje je obavio FK radnički urađeni besprekorno, pozicije za kontrolne kamere izgrađene su na propisan način, komunikacija sa kontrolnom sobom u fudbalskom centru u Staroj Pazovi na samom meču funkcionisala je bez problema, te će se utakmice Superlige u narednoj sezoni na Čairu igrati uz VAR sistem - utisci su sa današnjeg VAR testa u Nišu.

Video: Stanojević o uvođenju VAR-a: Više neće biti penala van 16 ili lopta izađe, a oni vam daju gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac

    10. jul 2021 | 22:07

    Nešto ga ne instaliraju oni što su ga najviše tražili.

  • Coban sa pasnjaka

    10. jul 2021 | 22:14

    Kada ce nasi da testiraju i kako je penaltko podnio ovu novinu.

  • Boske100

    10. jul 2021 | 22:41

    Pa naše sudije će da vise ispred ovog ekrana 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA