Mesi za deset dana bez ugovora ostao bez 1.000.000 evra, Argentinac trpi astronomske gubitke

Sve je veći pritisak na njegovu odluku oko toga gde će nastaviti karijeru

  • 2
Lionel Mesi, Argentina - Čile Foto: AP/Tanjug

Po prvi put u svojoj karijeri, Lionel Mesi završio je bez ugovora počev od 1. jula ove godine. Od tada je prošlo deset dana, Argentinac bezbrižno nastupa za svoju selekciju na Kopa Amerika gde će noćas igrati finale protiv Brazila, ali njegov novčanik se ne puni.

Naime, pošto još nije odlučio da li će nastaviti da igra za Barselonu, samim tim nema pravno obavezujući ugovor i dnevno ostaje bez oko 100.000 evra, kako piše francuski L'Ekip.

Prostom matematikom, dolazimo da je Mesi ostao "kratak" za čak 1.000.000 evra za prethodnih deset dana, što je astronomska cifra. Argentinac je zarađivao ukupno 138.900.000 evra godišnje, odnosno 74.900.000 evra neto.

Ostalo je još nešto više od mesec dana do početka nove sezone, a Mesijeva budućnost je i dalje "u magli". Iako trpi velike finansijske gubitke, sponzori ga ne napuštaju i nisu ga pritisnuli na to da opet potpiše za Blaguranu.

Sve to pod budnim okom prate u Parizu, gde su spremni da naprave korak ukoliko Argentinac odbije klub u kojem je proveo čitav svoj dosadašnji tok karijere.

Video: Ivica Iliev tvrdi: Zapostavljamo mlade talente, kao da čekamo da nam dođe Mesi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA