Holender se vratio u tim Partizana: Rikardo će mnogo značiti u narednoj sezoni

Novi igrači će značiti timu u narednoj sezoni, svi su se odlično pokazali na pripremama, kaže mađarski reprezentativac

  • 3
Filip Kolender Foto: FK Partizan

Zbog obaveza sa reprezentacijom na tek završenom Mađarske na Evropskom prvenstvu, Filip Holender je propustio kompletne pripreme Partizana, ali je zarad tima rešio da žrtvuje deo odmora i ranije se pojavi u sportskom centru crno-belih kako bi što pre sustigao saigrače i bio spreman za početak sezone. Holender je, umesto 12. jula, kako je ranije bilo planirano, počeo sa individualnim radom od petka 9. jula, uz nadzor kondicionog trenera Miše Filipovića, a već danas će se priključiti timu i pokušati da "pohvata konce" ako ne do subotnjeg meča sa Proleterom, onda do prvog meča kvalifikacija za Konferens ligu, koji se igra 22. jula u Beogradu.

Kako je bio jedini igrač iz Superlige Srbije koji je učestvovao na Evropskom prvenstvu, Holender se po povratku u Humsku prvo osvrnuo na pomenuto veliko takmičenje.

- Bilo je to fenomenalno iskustvo. - kaže Filip Holender. - To je veliki turnir, visokog renomea i celo Evropsko prvenstvo, počevši od samih pripremana, na kojima sam bio dve nedelje, pa do prve utakmice su bili veoma uzbudljivi. Voleo bih, naravno, da sam mogao da uđem i igram, ali mi je svakako velika čast što sam bio deo tako velike ekipe.

Italijani su prvaci Evrope, nakon produžetaka i penala.

- Za mene nije iznenađenje što su Italijani osvojili takmičenje. Od početka su se nametali kao favoriti, a ono što ih je krasilo je, pre svega, timski duh.

Da li ste imali vremena da predahnete pre povratka u Partizan?

- Imao sam vremena da se odmorim. Sa individualnim treninzima, odnosno sa kondicionim trenerom Mišom Filipovićem, počeo sam da radim u petak 9. jula, čim se ekipa vratila sa priprema u Sloveniji. Odlično se osećam!

U odnosnu na tim koji ste "ostavili" na kraju sezone, novina je da su došla tri nova fudbalera - Siniša Saničanin, Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, sa kojim ćete najviše i sarađivati u napadu.

- Pratio sam i dolazak Rikarda, utakmice u Sloveniji, ali i njegove golove koje je ranije davao, dok je bio u Partizanu. Srećan sam što je tu, vidi se da je odličan igrač. Mnogo će nam značiti kao timu u narednoj sezoni, kao i Pantić i Saničanin, koji su se odlično pokazali na pripremama.

Već narednog vikenda Partizan počinje takmičenje u Superligi Srbije, a potom i u kvalifikacijama za Konferens ligu?

- Prvenstvo počinje i ono nam je veoma važno! Prve dve utakmice igramo na strani, a u međuvremenu imamo i prvu utakmicu Lige konferencija. Lično ću se truditi da se što bolje uklopim, iako sam tek došao i nisam prošao pripreme u Sloveniji, ali je važno da je ekipa spremna. Bitno je da polako da uđemo u ritam, dobro započnemo takmičenje i igramo Evropu što duže - zaključio je Filip Holender.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limdar

    12. jul 2021 | 14:09

    Bliža vam je Evropa iz Zagreba

  • GP

    12. jul 2021 | 15:38

    Zar, pobogu, nemamo dovoljno levata (Jojic, Miljkovic, Obradovic, Stulic...), sta ce nam i ovaj? Ovaj je jos uz Jojica i Miljkovica i najgori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA