≫ 

Ušli smo u novo fudbalsko čudo Srbije: Stadion nove generacije kakav sanjaju Zvezda i Partizan

Nažalost, ekipa TSC-a neće započeti novu sezonu na ovom lepom stadionu

  • 40
Stadion FK TSC Foto: Nikola Tomić

Ekipa Telegrafa posetila je novo zdanje TSC-a u Bačkoj Topoli i zatekla je završne radove na stadionu koji već sada izgleda prilično moderno, čak i za najviše evropske standarde.

Hibridna trava, skaj boksovi, dobro uređene tribine - sve je to deo projekta koji će sever Srbije dobro etablirati na fudbalskoj mapi naše zemlje.

Srbija će tako dobiti najmoderniji stadion, koji će imati solarne panele, toplotne pumpe i biće samoodrživ jer će klub zarađivati od rentiranja lokala, restorana, kao i hotela i spa centra koji će biti u sklopu čitavog kompleksa.

Ovakav projekat je nešto o čemu decenijama već sanjaju Crvena zvezda i Partizan, ali večiti, izuzev projekata na papiru, nikada nisu počeli realizaciju izgradnje novih modernih stadiona koji će biti samoodrživi.

TSC nije želeo da gradi ogroman megalomanski stadion upravo zbog te samoodrživosti.

Stadion ima kapacitet od 4.100 gledalaca i u Bačkoj Topoli veruju da je to dovoljno za klub iz grada u kojem živi oko 14.500 stanovnika.

Nažalost, ekipa TSC-a neće započeti novu sezonu na ovom prelepom stadionu, već će se iz Sente prebaciti u Bačku Topolu nakon 5. ili 6. kola, kako su nam rekli iz uprave kluba.

Čelnici TSC-a su prilično ponosni na urađeno i možemo reći da imaju i sa čime da se ponose.

Unutrašnjost je već dobila oblik, dok se na spoljašnosti i dalje radi punom parom i veliki broj radnika se trudi da završi posao na vreme.

Stadion se nalazi u užem centru Bačke Topole, veoma blizu katedrale i sigurno će biti jedno od novih znamenja ovog mesta u Vojvodini.

Čitava investicija košta oko 13 miliona evra, a stadion će podsećati na male engleske stadione, neće imati atletsku stazu i sudeći po fotografijama, gledanje fudbala na ovom stadionu biće prava privilegija i uživanje za sve ljubitelje fudbala u Bačkoj Topoli i sve gostujuće navijače koji budu dolazili na utakmice.

Zvezda će danas saznati ime protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle 1:1 u Izraelu, Kairat od 16.00 čeka Makabi Haifu - kvota na keca je 2,50, na iks 3,10, a na dvojku 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kairat - Makabi Haifa

Video: Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeti

    14. jul 2021 | 09:40

    Molim vas malo realnosti pa ovakave stadione imamo u 3 ligi Engleske..

  • HERO

    14. jul 2021 | 10:44

    Dajte ljudi malo se saberite. Stadion je za naš nivo ok ali daleko od nekog vrhunskog standarda. Pričamo o stadionu koji ima kapacitet za 4.000 gledalaca to su za druge klubove pomočni tereni.

  • Vladasd

    14. jul 2021 | 11:21

    U italiji svaki grad ima šest ovakvih pomocnih terena, tako da mislim da je malo preterano zvati ga cudom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA