≫ 

Najskuplja izdaja u istoriji fudbala od 30 miliona evra: Novi transfer skandal drma Evropu

U celoj priči najviše će da nagrabusi Inter

  • 1
Joao Mario, Sporting Lisabon Foto: Profimedia/ddp USA

Evropski fudbal je ovih dana zahvatio novi trend prelaska iz redova najljućih rivala u protivnički tabor, a posle sage u Holandiji u režiji Ajaksa i Stivena Bergajsa koji je prešao iz Fejenorda (kao kada bi neko ovde otišao iz Zvezde u Partizan i obratno), novu "izdaju" imamo u Portugaliji.

Tamo je iskusni vezista Žoao Mario (28), posle sjajne sezone u dresu Sportinga iz Lisabona sa kojim je osvojio šampionsku titulu, odlučio da pređe u redove najvećeg rivala Benfike i to kao slobodan igrač.

To je učinio delom i zbog činjenice da je za zeleno-bele, u čijim je redovima ponikao, nastupao samo na pozajmici iz Intera. Milanski klub je odlučio da ovog leta raskine prevremeno ugovor sa Žoaom Marijom, kako bi uštedeo 10 miliona evra, dok je Benfika bila brža od gradskog rivala i potpisala ugovor s Portugalcem do juna 2026. godine.

Međutim, tu nije kraj jer transfer preti da izazove veliki skandal u portugalskom fudbalu. Naime, tokom utorka se oglasio i sam oštećeni Sporting, koji je na svom sajtu objavio zanimljivo saopštenje.

- Tokom 2016. godine prilikom pregovora oko transfera Žaoa Marija iz Sportinga u Inter dogovorili smo se, između ostalog, i da je italijanski klub u obavezi da plati 30 miliona evra ukoliko igrač u budućnosti postane član bilo kog drugog portugalskog kluba, uključujući tu i Benfiku.

- Kao što je poznato javnosti, Inter i Žoao Mario su u ponedeljak raskinuli ugovor, sporazumno, kako bi igfrač mogao da potpiše za Benfiku i to nakon što je italijanski tim odbio ponudu Sportinga za otkup fudbalera.

- Bord direktora Sportinga smatra da je Inter povukao jednostrani potez kako bi izbegao plaćanje "penala" iz ugovora potpisanog 2016. godine, a u tome su mu pomogli i zastupnici fudbalera. 

- Zato će Sporting zaštiti svoje klupske interese i naterati sve strane da nadoknade štetu našem klubu - stoji u poruci kluba sa stadiona "Žoze Alvalade".

Dakle, ukoliko "Lavovi" prijave Žoao Marija, Benfiku i Inter nadležnim organima, mogli bismo da dobijemo najskuplju izdaju u istoriji fudbala.

Video: Kakva ekipa oko Đokovića: Nole slavio titulu na Vimbldonu i titulu Italijana uz Bobana i Robija Kina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • agueroooo

    13. jul 2021 | 19:45

    Čuj Inter da plati jer igrač prelazi iz Sportinga u Benfiku.. 😂😂😂😀Bolje vi proverite ko su vam pravnici jer Miha vas je vec ojadio...amaterski nema šta!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA