≫ 

Napadač Voše pred Zvezdu: Na Marakani retko ko uzima bodove, to smo videli i prošle sezone

Međutim, Mrkaić veruje da njegov tim može da iznenadi šampiona

  • 4
Momčilo Mrkaić Foto: Marko Jovanović

Žreb je tako hteo da na samom početku Superlige Srbije imamo veliki derbi između Crvene zvezde i Vojvodine (20 časova) - ekipa koje će ove sezone predstavljati našu zemlju u evropskim kvalifikacijama!

Zvezda je domaćin i apsolutni favorit, ppogotovo što su sačuvanoj ekipi iz prehodne sezone pridodata kvalitetna pojačanja, ali napadač Voše Momčilo Mrkaić smatra da njegov tim može da napravi iznenađenje.

- Gostovanje na „Marakani“ je najteža moguća utakmica za svaku ekipu u Superligi. Tamo retko ko uzima bodove, to smo svi videli i u prošloj sezoni. Ali, imamo pravo da se nadamo i da pokušamo da iskoristimo njihove mane i dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je Mrkaić za zvaničan sajt i dodao:

- Oni imaju kostur ekipe na okupu, poznaju se, igraju dugo zajedno i to im donosi stabilnost. Pored toga, imaju i kvalitet na svakoj poziciji, i više igrača u rotaciji što im otvara mogućnost da uvek budu sveži i najjači mogući. Ipak, fudbal je igra i protiv svakog rivala se može igrati. Ako budemo trčali više, dobro stajali taktički, ako budemo uspeli da iskoristimo prostor i napadnemo u pravom trenutku, sigurno da ćemo ih ugroziti. Broj grešaka moramo da svedemo na minimum, a da naša efikasnost bude na maksimumu.

Odmah nakon Crvene zvezde, Vošu očekuju i kvalifikacije za Ligu konferencije.

Kreće gušći raspored, krećemo sa Zvezdom, pa idemo u Litvaniju, ali posle ćemo detaljno da se okrenemo rivalu u Evropi. Idemo korak po korak, strpljivo i pametno. Ako budemo nastavili da radimo kao do sada, bićemo fizički spremni da visokim intenzitetom i timskim duhom možemo protiv svakog rivala. To treba da nam bude recept za novu sezonu: zajedništvo, više trke, fizička sprema i onda će uvek iskočiti nečiji individualni kvalitet – zaključio je Mrkaić.

Video: Stanković o pojačanjima posle generalne probe: Najavio i odlaske iz kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limdar

    14. jul 2021 | 14:25

    Mrkajić je upravu biće iznenadjenja igraće se još jedna sklanjalica po oprobanom receptu, ako negde zapne tu su sudije da režiraju kako im rečeno. Pobednik i šampion se zna prvenstvo može da počne reče duh i ode jer ima još obaveza.

  • Leo42

    14. jul 2021 | 17:05

    Vec ste skinuli ćega!

  • milentije

    14. jul 2021 | 19:03

    Nemojte ni igrati...u poslednjih 10-ak godina svaki vaš međusobni "duel" bio je sklanjalica sa unapred poznatim ishodom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA