≫ 

Legendarni Del Pjero za Telegraf o tituli Italije, Srbima sa kojima je igrao, Novaku i ćevapima...

Upitali smo Del Pjera da li će u Beogradu probati rakiju i ćevape - usledio je smeh

  • 5

Video: Alesandro del Pjero za Telegraf o srpskim fudbalerima i Đokoviću: Novak će otići još dalje od ovoga

Ima li ikoga pozvanijeg da podeli svoj sud nakon evropske titule Italije od legendarnog Alesandra Del Pijera? Pa, sigurno da nema. Slavni "Pinturikio" je stigao u Beograd povodom otvaranja letnjeg kampa za male fudbalere, a Telegraf je imao priliku da sa njim popriča o svim aktuelnim temama za evropskim fudbal, ali i o tenisu kojeg učestalo prati zbog Novaka Đokovića.

Bivši kapiten Juventusa je 2006. godine podigao "boginju" nakon osvajanja Mundijala, pa je taj uspeh Italije uporedio sa najnovijim peharom pristiglim sa prvenstva Evrope.

- Pa, sigurno da možemo da uporedimo, ali ima jedna mala razlika - tada sam igrao! Sada sam posmatrao kao navijač i mogu da kažem da sam se totalno drugačije osećao. To su dva totalno drugačija osećaja. Srećan sam bio u oba navrata. Naravno, bio sam malo srećniji kada sam osvojio Svetsko prvenstvo. Možemo uraditi komparaciju na kontu toga što smo u oba navrata igrali kao pravi tim, a da su igrači, pritom, došli sa različitim pričama i pozadinama. Svi su imali drugačije priče. Lepota sporta i fudbala je što možete napraviti prelepu priču iz svega, kao što je Italija uradila na ovom prvenstvu Evrope - počeo je Del Pjero priču za Telegraf.

Italija je uvek bila komforna zona za srpske igrače, a Del Pjero je sa nekima od njih delio svlačionicu.

- Imao sam priliku da igram sa mnogo srpskih igrača tokom moje karijere, pogotovo u Juventusu. Od Vladimira Jugovića preko Zorana Mirković do Darka Kovačevića, ali sam i igrao protiv dosta Srba. Tokom svog života i karijere sam imao bezbroj prilika da upoznam ljude iz Srbije. Upoznao sam Novaka Đokovića i bilo je veoma prijatno, on zasigurno priča bolje italijanski nego što ja pričam srpski. Žao mi je što ne znam dobro srpski! On je neverovatno simpatičan i zanimljiv momak, ne moram ni pominjati koliki je šampion - nastavo je Del Piero za naš portal.

Aleks vidi Đokovića na većem broju nego što je 20 Grend slem titula.

- Zaista sam srećan što sam imao priliku da vidim njega, Rafaela Nadala i Rodžera Federera kako se takmiče međusobno, a sada kada ih je dostigao po broju osvojenih Grend slem titula. To je veliko dostignuće koje svi vidimo, ali mislim da on može da osvoji još više - zaključila je italijanska legenda priču što se tiče tenisa.

Vratio se Del Pjero na temu fudbala, a titulu Italije vidi kao nešto što je njegovom narodu, ali ostalima svetlo na kraju tunela što se tiče korona virusa koja je prilično jako pogodila "čizmu".

- Osećam se izuzetno dobro, veoma sam zadovoljan. Pratio sam Evropsko prvenstvo na dve televizije. Strast koja se stvorila oko minulog takmičenja je neverovatna, buknula je samom činjenicom da je Italija pobedila. Naravno da je to istorijski trenutak, pogotovo u ljudskom smislu jer je ovo jedan težak period koji svi proživljavamo. Sport je važan, ali to postoje neke važnije stvari. Proteklih godinu i po dana su bili veoma teški, dogodilo se toliko stvari koje su nas sprečile da budemo zajedno, da se družimo, da pratimo utakmice.... Želim da se sport živi onako kako smo mi u finalu.

Koliko znači fudbal za Italiju, jasan je i Del Pjero.

- Sada smo pobedili protiv Engleske i to je sada najvažnije. Izuzetan uspeh i posebna lepota zbog načina na koji smo dobili tu utakmicu. Veliki i dramatičan trenutak za Italiju, jer u našoj zemlji svako navija za različite klubove, ali fudbal i reprezentacija je nešto što nas objedinjuje, živimo to kroz strast. To što nismo učestvovali na Mundijalu je za nas bila prava drama, a onda je došlo ovo zbog čega mogu da kažem samo hvala reprezentaciji koja čini da se sada osećamo sjajno.

Trofej prvaka Evrope, po mišljenju legende, ogleda se kroz srce i timski rad.

- Desile su se promene, dobili smo u tranziciji novog selektora, ali ništa od ovoga se ne bi desilo da upravo fudbaleri i Manćini nisu ostavili i srce i dušu na terenu i van njega. Oni su dan za danom stvarali nešto neverovatno. Pojavili su se na takmičenje sa velikom snagom, suočili su se sa nečim što nikada nisu videli. Važno mi je da ističem taj timski duh, to je ono što vas čini šampionom.

Na kraju, upitali smo Del Pjera da li će u Beogradu probati rakiju i ćevape - nije odgovorio, ali se dobro nasmejao. Šampion je u gradu, trebalo bi ga ugostiti kako valja.

Video: Prozivanje Engleza, lupanje leda o glavu, autobus u transu i moćno pevanje italijanske himne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA