Najnovije pojačanje Partizana Siniša Saničanin o Partizanu, Stanojeviću, Rikardo Gomešu...

Izuzetno je zadovoljan dolaskom Rikarda Gomeša

  • 2

Najnovije pojačanje Partizana u odbrani, Siniša Saničanin govorio je za klupski sajt o utiscima u novom klubu, kao i o početku sezone koji uskoro predstoji.

Stameni štoper Saničanin pristigao je u redove "crno-belih" iz Vojvodine, kada mu je sa "Lalama" istekao ugovor, te je na taj način postao prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, te je uspeo da prođe i kompletne pripreme sa ovim klubom.

- Za prethodnih mesec dana imam samo reči hvale što se tiče kluba i načina na koji sam primljen. Osećam se kao da sam već dugo tu. Što se tiče priprema, jeste bio težak period, ali to je iza nas. Normalno je za pripreme da bude teško, što je teže na pripremama, biće nam lakše u prvenstvu.

- Zadovoljan sam urađenim, svi momci i stručni štab su na visokom profesionalnom nivou. Odradili smo pripreme i prijateljske utakmice kako treba, ali, ipak, prijateljske utakmice nisu merilo. Počinje prvenstvo i zvanične utakmice, nadam se da ćemo krenuti što bolje - rekao je Saničanin.

Siniša Saničanin Foto: FK Partizan

Drugo kolo Linglong Super lige će doneti i derbi između Partizana i Vojvodine, što će biti izuzetna prilika za Saničanina da se vrati na stadion gde je proveo prethodne četiri godine.

- Ukoliko budem igrao, daću sve od sebe. Biće mi drago da se vratim na „Karađorđe“. Imaću samo motiv više da igram i da budem bolji, da zabeležimo što pozitivniji rezultat - poručio je Saničanin.

Siniša Saničanin nije štedeo reči hvale ni svoje nove saigrače i saborce iz odbrane, Iliju Vujačića i Bojana Ostojića.

- Za njih imam sve reči hvale, pre svega želim da istaknem njihove ljudske kvalitete, pa onda i igračke. Super se slažem sa obojicom, i na terenu i van njega. Ukazali su mi na neke stvari i mnogo su mi olakšali.

Još jedno pojačanje, ujedno i povratnik u redove Partizana je Rikardo Gomeš, napadač koji je Saničaninu poznat iz nekadašnjih duela koje je sa njim imao kao igrač Vojvodine.

- Pričali smo već o tome. Kad god smo igrali, žargonski rečeno, „peglali smo se“, ali je bilo maksimalno korektno posle utakmice. Zagrljaji, čestitke… Stvarno je odličan igrač, mislim da će nam mnogo pomoći - istakao je novi štoper Partizana.

Natho i Rikardo Foto: FK Partizan

Osvrnuo se i na način rada šefa stručnog štaba Aleksandra Stanojevića, koji se u velikoj meri razlikuje od onoga sa čime se do sada susretao.

- Radi se na jednom stvarno visokom nivou, dosta stvari se može naučiti, a može dosta i da se napreduje, što mi je veoma bitno. Pohvatao sam već neke stvari, nadam se da ulazimo maksimalno spremni u prvenstvo.

Prvu prvenstvenu utakmicu Partizan će odigrati 17. jula sa ekipom Proletera, a već 22. jula igrače očekuju kvalifikacije za Ligu konferencija, odnosno meč protiv Dunajske Strede.

Ipak, Saničanin smatra da je bitnije ići korak po korak.

- Najbitnije nam je da mislimo na prvu utakmicu i uradimo to kako treba, da uzmemo 3 boda, a onda ćemo razmišljati utakmicu za utakmicom.

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine imao je priliku da odigra utakmicu protiv selekcije Italije, a ističe da mu je drago što su upravo oni poneli titulu prvaka Evrope zbog izraženog timskog duha koji krasi njihovu ekipu.

- Video sam to po himni. Kada oni pevaju himnu-to je nešto posebno. Odmah se vidi ta neka hemija, kao i na terenu. Svaki gol, svaka dobra akcija, njihova energija na terenu, radovanje, emocija… Uspeh mora doći - zaključio je Siniša Saničanin.

Video: Stanojević pecnuo Zvezdu: Nigde u svetu ne postoji tim koji za 4 godine ima 4 poraza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    15. jul 2021 | 18:21

    Ova ,,nasa"uprava svakih10 dana pise o istom igracu jer nema novih pojacanja. JADNICI !

  • Maki

    15. jul 2021 | 18:41

    Gde su babaroge našmrkani??UPRAVA NAPOLJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA