≫ 

Gradski derbi otvara Superligu, novi vezista Čuke preti bivšim saigračima

Aleksa Janković je prethodne sezone nastupao ua Voždovac, ali je ovog leta pojačao Čukarički

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog i Voždovca će u petak od 17,55 časova (TV Arenasport 1) otvoriti novi šampionat Srbije!

Brđani su favoriti na ovom meču, a u svom sastavu imaju momka koji odlično poznaje Voždovac s obzirom na to da je prošle sezone nastupao upravo za Zmajeve - Aleksu Jankovića.

- Biće dobar osećaj igrati protiv bivših saigrača. Naravno da ih sve odlično poznajem, svestan sam kvaliteta Voždovca, pre svega su vrlo tvrda ekipa, sa njima nije lako igrati. Posebno su opasni u napadu, izdvojio bih Stojčeva, Milosavljevića, Stanisavljevića... Znamo šta nas čeka, isto tako verujem u naš trijumf, koji bi nam mnogo značio, s obzirom da početni mečevi mogu da usmere sezonu u željenom pravcu – rekao je Aleksa Janković.

Prisetio se Janković i prethodnog duela protiv Voždovca, u kojem je Čukarički poražen sa 2:1. Zanimljivo, u tom susretu Janković je ušao u igru u 46. minutu, a zamenjen je u 89.

- Dobro se sećam tog meča, Voždovac jeste pobedio, ali je Čukarički dominirao u većem delu meča. Bio je to vrlo bitan trijumf za moj tadašnji tim, ali se nadam drugačijem ishodu u petak, mnogo bi nam značilo da krenemo sa tri boda. I naravno da napravimo najbolju moguću uvertiru za duel protiv Sumgaita, o kojem ćemo razmišljati tek od subote.

Prilikom angažovanja Jankovića, u stručnom štabu Čukaričkog posebno su apostrofirali brzinu ovog igrača, a baš zbog pomenutih stvari mnogi u njemu vide naslednika Veljka Birmančevića u belo-crnom dresu.

Aleksa Janković Foto: FK Čukarički

- Znamo se privatno, čuli smo se kad sam prelazio u Čukarički, čestitao mi je, ja sam njemu takođe poželeo sreću u Malmeu. Odličan je igrač, sjajan dečko, pa mi zaista prijaju poređenja sa njim. Što se tiče brzine, to je svakako jedan od mojih najvećih kvaliteta, ali volim i da driblam. Naravno, nikad ne treba preterivati – istakao je Janković.

Aleksa Janković je istakao da je ekipa odlično radila tokom priprema u Sloveniji, kao i da je zadovoljan svojom ulogom u timu.

- Imam dobar osećaj što se tiče predstojeće sezone. Stvarno smo dobro radili u Sloveniji, igrali smo kvalitetan fudbal. Sad treba da nastavimo sa partijama koje smo pružali tokom priprema, da sve to ponavljamo i na zvaničnim susretima. Lično, prezadovoljan samu novoj sredini, odlično sam prihvaćen od strane saigrača i stručnog štaba, imao sam i zavidnu minutažu u pripremnom periodu, upisao dve asistencije... – kazao je Aleksa Janković, koji će još ove sezone biti „bonus“ igrač.

Video: Navijači Vojvodine našli orginalan način da gledaju utakmicu sa Čukaričkim

Superligu danas (17.55) otvaraju Čukarički i Voždovac. Brđani ponovo imaju ambicije da završe u vrhu tabele, i favoriti su - kvota na keca je 1,65, iks je 3,80, a dvojka 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Voždovac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA