Krstajić za Telegraf: Superliga Srbije sa 12 klubova je najbolje rešenje, napraviti i razvojnu ligu

Bivši selektor Srbije je podelio svoj stav što se tiče broja učesnika u elitnoj srpskoj ligi

  • 18

Video: Mladen Krstajić o ambicijama TSC-a u novoj sezoni: Mi moramo da pokušamo svaku utakmicu da pobedimo

TSC iz Bačke Topole će biti ponovo jedan od favorita iz senke i ponovo će biti onaj veliki "policijac" na koji bi Zvezda i Partizan mogli da uspore. Trener Mladen Krstajić je pre prve utakmice na startu prvenstva za Telegraf naveo kako posmatra trenutno stanje u klubu koji pretenduje na sami vrh Superlige Srbije.

- TSC je došao u situaciju, što je velika obaveza i za struku i za igrače i za klub, da se moramo ponašati u skladu sa tim da pretendujemo na evropska shvatanja i manire. Mi moramo pokušati svaku utakmicu da pobedimo, uz dužno poštovanje protivnika. Da bi se to postiglo, mora se imati kontinuitet, mora da se ispoštuje infrastruktura i gospodin Žemberi koji je glavni sponzor svega ovoga. Morate imati ekipu, mlade igrače koje bi trebalo u budućnosti prodavati. Na kraju uvek kažu: "E, koje ste mesto?", naravno da mi preuzimamo odgovornost da uklopimo što bolju ekipu mladih i perspektivnih igrača koji će u budućnosti da budu ovde, da se prodaju, da prave rezultate, da ih mi edukujemo kao ljude i da ih spremamo za Evropu - kazao je Krstajić za Telegraf.

Bivši selektor Srbije je podelio svoj stav što se tiče broja učesnika u elitnoj srpskoj ligi.

- Da uzmemo u obzir da nas u Srbiji ima 6, 7 miliona, ne znam tačno, i Beograd koji ima 2, 2 i po miliona ljudi, gde ima 4,5 klubova u Superligi... Kvalitet kao kvalitet, 12 ili 14 klubova maksimum, ako gledamo kvantitet i kvalitet. Možemo o tome da polemišemo sat ili dva, da li nam treba kvalitetna Superliga gde ćemo imati 12 klubova, a da pritom napravimo i razvojnu ligu gde će morati da igra tri, četiri ili pet bonus igrača. To su ipak neke stvari za stručnjake u sportu koji bi trebalo da procene. Najbolje bi bilo napraviti dogovor sportskih stručnjaka i Vlade.

Video: Mladen Krstajić o formatu Superlige Srbije i najboljem modelu: Maksimum 12 ili 14 klubova!

VAR tehnologija je stigla u Srbiju, primenjivaće se od prvog kola, a na važnost tog sistema ukazao je i Krstajić.

- S obzirom na dešavanja koja su se dešavala u poslednje vreme u Srbiji, mislim da je mnogo važno da uđe taj VAR. Policija i VAR. Da stavimo doznanja, da hoćemo i želimo da dignemo na viši nivo, da privučemo publiku. Moramo imati bolje sudijske odluke, bolje ponašanje igrača, bolje ponašanje publike. Da uđemo u taj sistem da vi više ne znate ko vas više snima i da ne bi napravili grešku. Moramo se edukovati. Mi smo odlična nacija, dobri domaćini, ali neke stvari kažemo: "E, baš me briga šta će ko reći". Ne! Moramo se uvesti u sistem da bi se što pre u svim ostalim segmentima približili Evropskoj uniji. Inače, ostaćemo u zapećku. Zato je važno da uđe VAR što pre u srpski fudbal - zaključio je Krstajić.

Video: Krstajić o bitnosti VAR-a u Superligi Srbije: Mnogo je važno da ta policija uđe i u srpski fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA