≫ 

Zdjelarova poruka Zvezdi: Učinićemo sve da vratimo pehar, nije lako kad moraš da pobediš svaki meč

Vezista crno-belih veruje u svoj tim i smatra da su došla i tri veoma dobra pojačanja

  • 36

Dve sezone bez trofeja stoje kao mač nad glavom Partizanu pred početak novog takmičenja, u koje crno-beli ulaze sa primarnim ciljem da osvoje šampionsku titulu. Jednoglasni stav u vezi sa tim ćete čuti od čelnika, struke, ali i fudbalera tima iz Humske, koji su svesni da je Superliga jedinstveno takmičenje u Evropi u kome ne smete da izgubite ni bod kako biste ostali konkurentni. Zato je "alarm" upaljen još pre prvog meča (Proleter - Partizan, subota 21.00, Arena sport), kako bi se izbegao scenario iz minulih godina, kada je ekipa u prvim kolima ispadala iz trke i potom čekala kiks rivala, koji se po pravilu ne bi dogodio.

Otuda i prvotimac crno-belih Saša Zdjelar veruje da Partizan može da promeni situaciju, ukoliko bude pravio duge nizove pobeda kao u protekloj sezoni i napominje da bi u maju 2022. godine bio zadovoljan samo ukoiliko tim osvoji titulu.

- Nova sezona, novo dokazivanje. Želim da nastavimo niz pobeda koji smo ostvarili u protekloj sezoni, moramo da razmišljamo od utakmice do utakmice, a ciljevi u Partizanu su uvek najviši. Daćemo sve od sebe da vratimo trofeje u "našu kuću" i dokažemo da vredimo kao tim - kaže Saša Zdjelar na početku razgovora.

Koliko je pritisak veći s obzirom na činjenicu da već dve godine klub nije osvojio trofej?

- U Partizanu je pritisak uvek veliki. Ne postoji momenat kada je veći ili manji, jer sama činjenica da igrate u ovom klubu svakodnevno donosi određenu vrstu pritiska. Svaki trening, svaka utakmica - nema razlike. Nismo osvajali trofeje u minule dve godine, to je činjenica, ali i da jesmo sve bi bilo potpuno isto što se tiče obaveza i te presije koja prati sve u klubu.

Kada povučete paralelu između tima koji je okončao prošlu sezonu i postojećeg, pojačanog Sinišom Saničaninom, Danilom Pantićem i Rikardom Gomešom, da li je Partizan sada jači?

FK Partizan - FK Rad Saša Zdjelar; Foto: Marko Jovanović

- Verujem da smo sada jači, pre svega jer smo dugo zajedno, a pride smo dobili tri veoma dobra pojačanja. Rikardo je doneo nešto novo, novi kvalitet iako većina nas u timu dobro zna njegove mogućnosti još iz prvog mandata. Potom, Danilo Pantić, koji je stariji, iskusniji, sa punom sezonom "u nogama" i koga takođe dobro znamo. Saničanin je zapravo jedini pravi novajlija i polako se uklapa, Sva tri igrača su veoma kvalitetna i mnogo toga dobrog će nam doneti.

Tokom priprema u Sloveniji najjači utisak na struku i igrače je ipak ostavio Danilo Pantić, koji deluje kao drugi igrač?

- Rekoh već da je sazreo, iskusniji je, ima dosta mečeva iza sebe, mnogo je napredovao i očekujem da će doneti Partizanu ono što se od njega očekuje - kvalitet. Njegova prednost je to što je prošao omladinsku školu, igrao kasnije i za prvi tim i zna kako klub funkcioniše, zna i da se nosi sa pritiskom.

Mnogo se očekuje i od Nemanje Jovića, koji je igrački "nadošao"?

- Radi se o jednom od najtalentovanijih mladih igrača, od koga će Partizan imati koristi i kroz rezultate i kroz transfer i zaradu u budućnosti. Uveren sam da će tek u predstojećoj sezoni pokazati koliko vredi, pošto ga je poziv u A reprezentaciju dodatno inspirisao i "podigao". Videlo se to i na pripremama u Sloveniji, radio je i igrao sjajno, iako je pred kraj imao taj mali peh sa kolenom.

Marković će se vratiti na najviši nivo

Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Može li Lazar Marković da ponovi dvocifreni učinak iz minule sezone i vrati se na najviši igrački nivo?

- Malo mi je nezgodno da pričam o Markoviću, jer smo cimeri i veliki prijatelji. Treba da se vrati na nivo na kome je bio, jer je poznato u kojim klubovima je igrao i koliki kvalitet poseduje. Samo je pitanje momenta kada će se to desiti, a nagovestio je u protekloj sezoni u kojoj je igrao fenomenalno.

U minulim sezonama ste po pravilu beležili najviše mečeva i minuta na terenu. Očekujete li lični rekord od preko 40 utakmica u narednoj sezoni?

- To ne zavisi samo od mene već od mnogo faktora. Želja mi je samo da budem zdrav, pa su i rekordi mogući.

Na poziciji zadnjeg veznog je konkurencija uvek velika. Pored vas, tu su još Aleksandar Šćekić Šćekić i Smiljanić, koji su klasični zadnji vezni, a mogu zahtevima mogu da odgovore i Natho, Jojić. pa i Pantić...

- Uvek je važno da imate konkurenciju u timu, jer vas ona "gura" da budete bolji, date sve od sebe i na treninzima i na mečevima, samim tim i da igra tima bude bolja. Meni nije važno sa kim u tandemu igram, jer volim da igram i to vam je možda najbolji odgovor.

Prethodnih godina Partizan je kiksevima na početku sezone ispadao iz šampionske trke. Da li je to nauk pred predstojeće takmičenje?

- Vrlo dobro znamo šta smo učinili na početku prošle sezone, pa i one pre nje, u prvih deset mečeva i koliko nas je to skupo koštalo u borbi za titulu. Zato smo sada obazriviji, pripremaćemo se i fokusirati iz meča u meč i praviti kratkoročne planove. Nije lako kada znate da morate da pobedite sve utakmice da biste ostali konkurentni, a vrlo dobro znamo da je gotovo nemoguće ostvariti uspeh na svakom meču u sezoni.

Predstojeće prvenstvo će biti drugačije i zbog povratka navijača na tribine?

- Bilo je dosta teško igrati pred praznim tribinama i gotovo je bila stvar talenta prilagoditi se takvoj situaciji. Biće dosta i lakše i lepše pred publikom, jer u nekim momentima imate utisak da se radi o prijateljskom meču, sve se čuje na terenu, nema draži... Biće to sada veliko i prijatno iznenađenje za nas fudbalere, pošto se situacija vraća u normalne tokove. Čak i da bude kritika, to je deo fudbala, ali pokušaćemo da ih razuverimo i ipak dobijemo aplauze - zaključuje Saša Zdjelar.

(Z. Ivkvić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    16. jul 2021 | 11:10

    Retko iritantna ličnost, i kao igrač i kao osoba

  • Zeka

    16. jul 2021 | 11:17

    Samo da si ti u prvih 11 i ja se za Zvezdu ne brinem. Kad si ti standardan u Partizanu, onda znam da onaj Stanojević veze nema.

  • Lapovo

    16. jul 2021 | 11:15

    Mnogo si los covek , a najmanje ti imas pravo glasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA