≫ 

Glavna misterija navijača Zvezde: Zašto nema Miloša Degeneka?

Heroj crveno-belih iz Salcburga i Berna ostao je van protokola na poslednje dve utakmice u kojima crveno-beli nisu trijumfovali

  • 52
Miloš Degenek Degenek posle gola u Salcburgu i ulaska u Ligu šampiona; Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je remijem sa Vojvodinom na Marakani (0:0) otvorila novu sezonu, a ono što je zapalo za oko navijačima srpskog šampiona tokom meča je da drugu utakmicu uzastopno u protokolu nema iskusnog defanzivca Miloša Degeneka.

Reprezentativac Australije i fudbaler koji je bio temelj svih uspeha crveno-belih prethodnih sezona, od Salcburga do Berna (ako izuzmemo onaj peh kada mu je Sadik "slomio" kičmu u kup derbiju u Humskoj), nije igrao u generalnoj probi protiv Šturma (1:1), kao ni protiv Novosađana u prvom kolu Superlige (0:0).

Trener Dejan Stanković je uoči premijere poručio da nije u pitanju povreda, već da ne može da igra sa pet štopera.

- On je prvotimac Zvezde, a ja ne mogu da igram sa pet štopera. Najbolje je da igramo 10 na 10 na treningu da bi svi bili zadovoljni, ali to ne možemo jer imamo 28 igrača u sastavu - rekao je Stanković.

Nije tajna da su Degenek i Stanković i prethodnih meseci imali odrđene trzavice, a gledano trenutno iz perspektive trenera Zvezde, Babić trenutno ima prednost u odnosu na momka iz Knina, jer je upravo on posle nedavno produženog ugovora dobio priliku da igra u paru pored skupocenog Dragovića na poziciji štopera.

FK Crvena Zvezda, Početak Priprema Foto: Nikola Tomić

Takođe, deluje da su ispred Miloša Degeneka u redu za izbor i Radovan Pankov (kada se igra sa trojicom nazad), ali i Eraković, koji služi za popunjavanje "bonusa" u domaćem prvenstvu.

Mnogim zvezdašima je žao što Degenek ispašta zbog ovakve odluke trenera pa su mu poslali podršku na društvenim mrežama, a reprezentativac Australije im je uzvratio jasnom porukom:

- Nikad nisam bio motivisaniji, gladniji i odlučniji da uspem i dokažem vrednost, i to samom sebi, više nego ostalima - napisao je Degenek na Instagramu.

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, Miloš Degenek, Srđan Babić Foto: FK Crvena zvezda

Nezvanično, odnosi između nekadašnjeg fudbalera Štutgarta i uprave Zvezde zahladneli su krajem aprila kada je odbio da se preseli u Singapur u redove Lajon Sitija koji je nudio 1,7 miliona evra koji bi crveno-belima dosta značili u vreme krize izazvane pandemijom korona virusa.

Kako bilo, Zvezda se trenutno odrekla heroja čudesnih noći u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a vreme će pokazati da li je Dejan Stanković napravio grešku što se oslonio na druge snage.

Video: Sa dva metra umesto gol pogodio je severnu tribinu: Neverovatni promašaj Bena, ozbiljno se obrukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sora

    17. jul 2021 | 19:28

    Mislim da je veca MISTERIJA ko je i zasto doveo Falka,Bakajoka,Dionija...Bolje da igraju zvedini kadeti i omladinci. Realno ne bi imali lošiji učinak.

  • Srdjan

    17. jul 2021 | 20:37

    Sram te bilo Stankovicu , sram te bilo Terzicu. Pa sta ako decko nije hteo u Singapur, a ko bi hteo tvorzane... Doci ce Vam Babic glave , polako samo , i on i Pankov su tempirane bombe, kiksare...polako samo. Ne taktiziraj Stankovicu vec vracaj decka na stopera pored Dragovica. Nemoj sebe da dovodis u situaciju da te navijaci prozivaju sa tribina. Ide ti Kairat.

  • Duduk

    17. jul 2021 | 21:44

    Ko je za to da se da podrska DEGENEKU? On nas je uveo 2 puta u LS! Ne zaboravite ko je i kako igra,dosao je posle prodaje opet,nece u Singapur jer voli ZVEZDU,pa sta jos treba jbt,daj da se skupimo ispred Mare svi i da mu damo podrsku! Ovi ce ga oterati u suprotnom. A on ce pokidati u paru sa Dragovicem! To je jednostavno D E G E N E K M I L O Š!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA