≫ 

Prva VAR odluka u Superligi: Ovako je ispisana istorija srpskog fudbala, sudija jedva doneo odluku

Arbitar Jovan Šegrt nije imao nimalo lak zadatak i pored ponovljenih snimaka

  • 10

Video: Prva VAR odluka u Superligi: Ovako je ispisana istorija srpskog fudbala

Istorija je ispisana u srpskom fudbalu! Na stadionu u Senti na meču između TSC-a i Novog Pazara videli smo prvu VAR odluku, posle koje je sudija Jovan Šegrt svirao jedanaesterac za domaći tim.

Naime, bila je samo dilema da li je igrač Novog Pazara igrao rukom u kaznenom prostoru posle udarca igrača TSC-a. Arbitar najpre nje ništa svirao, ali mu je iz VAR sobe, gde su sudije Momčilo Marković i Bojan Banović, stigla sugestija da bi mogao da pogleda tu situaciju.

Tada smo videli i istoriju, jer ovo bio prvi meč na kojem je arbitar gledao monitor i ponovljeni snimak.

Odluka nije bila ni malo laka, snimci iz nekoliko uglova nisu mogli definitivno da daju odgovor da li je bio penal, ali je iz VAR sobe na kraju Šegrt dobio situaciju iz drugog ugla gde je ustanovio da je definitivno nakon što ga je lopta pogodila u grudi, igrač Paraza igrao i rukom, pa je svirao kazneni udarac za TSC, posle čega je Nenad Lukić, koji je u prvom poluvremenu promašio penal, sada bio precizan i doneo TSC-u vođstvo od 2:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • svaba daca

    17. jul 2021 | 20:40

    Hahahah i sa varom pogresna odluka😂😂😂

  • Aca

    17. jul 2021 | 20:39

    kako sad penal a prosle godine kad kataija lopta udari u grudi pa u ruku sudije kazu nema penala pa i onaj ekspert karadzic je to isto ponovio na areni.Znaci jedna pravila vaze za zvezdu a druga za ostale.

  • Baks

    17. jul 2021 | 20:49

    Zbog vara ostao sam bez para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA