≫ 

Zvezda se pohvalila najmodernijom teretanom: Ovo je mesto na kojem Dekijevi fudbaleri postaju zveri

Fudbaleri crveno-belih su dobili moderan trenažni prostor

  • 34

Fudbalski klub Crvena zvezda nastavlja da radi na unapređenju uslova za rad prvog tima koji već nekoliko godina u nazad ostvaruje rezultate shodno navijačkim očekivanjima. Crveno-beli su u tom smislu otišli korak dalje, pohvalili su se najsavremenijim trening centrom prvog tima čija je izgradnja završena, dok je najmodernija teretana već stavljena u funkciju.

Objekat izgrađen na 1200 kvadratnih metara omogućiće fudbalerima Crvene zvezde da se u najboljim mogućim uslovima oporavljaju i rade na fizičkoj pripremi.

- Ovim je Zvezda potvrdila da radi na unapređenju svih segmenata kluba i da svake godine raste, a sve sa ciljem da obezbedi igračima ono što im je neophodno kako bi uslovi za rad bili u skladu sa povećanim zahtevima igranja u Evropi - kažu iz kluba.

Prvi put u istoriji Zvezda se može pohvaliti teretanom koja se prostire na približno 300 kvadratnih metara i nalazi u gornjem delu zgrade, a koja je već stavljena u funkciju. Donji deo objekta koji još uvek nije u potpunosti završen je mesto na kome će se nalaziti bazeni, prostorije za oporavak i medicinske tretmane. Po završetku radova u donjem delu zgrade koji će biti završeni za otprilike 45 dana klub će i svečano otvoriti novi centar prvog tima koji se sastoji od nove svlačionice prvog tima, svlačionica i kancelarija za trenerski kadar, fizio-mediko centra za oporavak igrača i najmodernije teretane.

Veliko zadovoljstvo zbog ovog infrastrukturnog poduhvata koji omogućava bolje uslove za rad prvotimaca kada su u pitanju snaga, kondicija i oporavak istakao je kondicioni trener Federiko Panonćini.

- Jako sam zadovoljan novom teretanom. S obzirom na to da u mom principu rada zahtevam dosta vežbanja snage, dosta napornih treninga pre svega u procesima prevencije i oporavka od povreda. Zato je ovakav prostor izuzetno značajan kako bih mogao program da sprovedem na pravi način. jer Teretana koju sada imamo je odlična, puno otvorenog prostora koji dozvoljava da radimo sa celim timom u isto vreme. Naravno da ćemo ih deliti u grupe, ali važno je da budu zajedno na oku stručnom štabu kada radimo na snazi, što nam je u ovom prostoru omogućeno i to je jako dobro - istako je Federiko Panonćini.

Kondicioni trener ekipe je izneo još pohvala na račun urađenog prostora za trening.

- Pre svega ovakav teretana je dobro osvetljena prirodnim svetlom, moderna i sa puno prozora što će omogućiti igračima da im bude prijatno da dolaze ovde i pre i posle treninga. Prostor je vrlo komforan, a to je jako važno jer je to dodatna motivacija za rad, jer gde volite da provodite vreme lakše i radite.

FK Crvena zvezda teretana Foto: Instagram/crvenazvezdafk

Osvrnuo se Panonćini i na najbitnije sprave koje se u Zvezdinoj novoj teretani mogu pronaći.

- Odlučili smo se da zonu za kardio opremimo biciklima i stvarima koje su u konceptu kružnih ponavljanja za aerobik. Oporavak dan nakon utakmice nam je jedan od prioriteta, postavili smo deset bicikala u ovom važnom delu teretane, takođe imamamo i mašine za oporavak, šipke, tegove i postolja za dodatne kilaže uz proizvode koji su patentirani za funkcionalne treninge kako bismo radili na snazi kroz aktivan pokret, a ne kao bodibilederi sa izotoničnim principima vežbanja. Postavljene su i trake za sprintanje pod opterećenjem, a tu su i sprave za aktivaciju muskulature neposredno pre početka svakog treninga, manje ili više to je ono što nam je potrebno u ovom trening centru.

Istakao je Panonćini da će teretana znatno doprineti radu ekipe, kao i da će igračima Crvene zvezde omogućiti da bez ikakvih poteškoća odrađuju funkcionalne treninge.

- Očekujem da ćemo raditi sve bolje i bolje, da ćemo napredovati, to je moj osnovni cilj, dajemo sve od sebe da to i ostvarimo. Imamo deset bikicala, dve koncept mašine za veslanje, četiri univerzalna gladijatora sa tegovima, takođe imamo i pet mašina koje nam pomažu prilikom oporavka, dva sanduka sa dodatnim alatima i spravama koje su nam neophodne, za ono što nama treba i više nego dovoljno kako bismo imali pravi funkcionalni trening – istakao je Federiko Panonćini.

Video: Godinu dana nije viđena ovakva slika: Delije bakljama obasjale i Marakanu i Topčidersko brdo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    18. jul 2021 | 12:29

    Sve super,još samo da se promeni transfer politika kluba i na konju smo! Da ne dovodimo po 5 igrača svaki prelazni rok,a ne možemo nikoga da prodamo. Da nam Degenek ne sedi na klupi kad je dao srce za zvezdu! Da nam ne dolaze raznorazni igrači tipa Falko,Dioni,Bakakjoko a naša deca se šalju na pozajmice u raznorazne klubove i ne produžuju im se ugovori. Prelazni rok odradjen katastrofalno,sem Dragovića i Krstičića koji su dosli kao extra pojačanja,trebalo je nekoga i prodati. Imamo igrača za 3 ekipe a nije u stanju trener da iskristališe postavu i kaže ovo su najboljih 11,par rezerva za njih i naša deca a ostalo sve rasprodati!!!!

  • milentije

    18. jul 2021 | 13:17

    Zaista ne znam odakle tom klubu toliki novac?Nikoga ne prodaju,nije bilo gledalaca,kupuju nove igrače i imaju 36 (verovatno i više) fudbalera u pogonu.Ne treba biti mnogo pametan pa se zapitati odakle novac za sve to,plus režije,plate,porezi...ah,da oni ništa i ne plaćaju-njima se otpisuje.Ne plašite se dok je penzionera,oni redovno sve plaćaju!

  • Lepo!

    18. jul 2021 | 12:42

    Imamo prelep stadion,teretanu,istoriju,jak tim i zajednistvo (u vreme kad nema zajednistva oko icega)...Znaci spremni smo da uzmemo trofeje,spremni smo da osvojimo Ligu Sampiona ponovo...Zivela Srbija!Zivela Zvezda!Zivelo Pravoslavlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA