≫ 

Šok u Lučanima: Golman Radničkog branio kao lud, čuveni kapiten Mirić golom u 99. ubio Mladost

Lučanici na svojoj koži osetili svu surovost fudbala

  • 3

Koliko je bilo VAR uzbuđenja u Subotici popodne, toliko ih nije bilo u Lučanima gde je novi sistem odmarao tokom zanimljivog okršaja između Mladosti i Radničkog iz Kragujevca, koji je odlučio veteran Marko Mirić golom u 99. minutu za premijerni trijumf svog tima u Superligi - 1:0.

Dugo je bilo nerešeno bez golova, a glavni krivac za to je bio sjajni golman gostiju Stojan Leković (19), koji je do ludila dovodio napadače domaćih.

Posebno se mladi čuvar mreže Kragujevčana (19) istakao odbranama u drugom poluvremenu kada je Mladost imala četiri ili pet zicera, ali Gohi u 60, pa legendarni Bojović u 70, kao i Tumbasević u 85. nisu uspeli da matiraju sjajnog čuvara mreže gostiju.

Radnički je s druge strane došao po bod, igrao disciplinovano i povremeno pretio iz kontri, ali se u većem delu utakmice branio jer su Lučanci dominirali. Izveli su domaćini preko deset kornera, a najbolju priliku za Lučance propustio je Nemanja Kos koji nije matirao Lekovića u situaciji jedan na jedan u prvom minutu nadoknade.

Naravno, kao što to u fudbalu biva, kazna je stigla duboko u nadoknadi (izazvanoj brojnim povredama). Veteran i kapiten Radničkog Marko Mirić (34) ostao je sam na nekih 7-8 metara i posle korisnog centaršuta lako matirao golmana domaćina i obradovao stotinak "Đavola" koji su doputovali na ovo gostovanje.

Senku na poraz Lučanaca bacila je i povreda najboljeg strelca Mladosti i rekordera po golovima u Superligi Milana Bojovića koji je napustio igru u 78. minutu jer se sam povredio i iskrenuo desno koleno pred šesnaestercem Radničkog.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Najteža VAR odluka od početka sezone: Sudiji Minakoviću vraćali snimak 22 puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • He he

    19. jul 2021 | 07:27

    Produzio sudija pet minuta preko isteka ona cetiri nadoknade da Mladost da gol a onda bas sok Radnicki ga zavali u 88-9.😂😂😂

  • Zunjac

    19. jul 2021 | 06:56

    Bravo sumadinci !!!!

  • Aaaassss

    19. jul 2021 | 15:54

    Bravo Radnicki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA