Partizanovi defanzivci optimisti pred Slovake: Odbrana i disciplina su ključ uspeha!

Saničanin insistira na koncentraciji, Urošević veruje da će podrška sa tribina nositi crno-bele do uspeha

  • 10
Slobodan Urošević Foto: FK Partizan

Dobra odbrana je ključ svakog uspeha u modernom fudbalu, jer se u njenoj sigurnosti temelji i kvalitetan napad, a Partizanu će u dvomeču sa Dunajskom Stredom (četvrtak, 21.00, Arena sport, RTS) biti potrebno da oba segmenta u igri budu besprekorna kako bi prošao u dalju fazu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Optimisti su crno-beli posle uspešne premijere u Superligi, ali i svesni da Slovaci nisu Proleter iz Slane bare (uz dužno poštovanje) i da će im trebati mnogo više znanja, borbe i umešnosti da bi došli do cilja.

Defanzivac Siniša Saničanin napominje da će Partizan opravdati ulogu favorita samo ukoliko ispoštuje sve zadatke stručnog štaba i bude koncentrisan svih 180 minuta.

- O Dunajskoj Stredi znamo da su mlada i kvalitetna ekipa i da, naravno, treba da ih shvatimo maksimalno ozbiljno. Takođe, ulazimo u utakmicu kao favoriti i to moramo i da opravdamo, da budemo maksimalno fokusirani i disciplinovani, kako bismo došli do što pozitivnijeg rezultata. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, koji će nam svakako biti dodatni vetar u leđa i pomoći nam da dođemo do pobede - kaže Siniša Saničanin.

Siniša Sanićanin Foto: FK Partizan

Njegov saigrač iz odbrane, levi bek Slobodan Urošević veruje da će Partizanu u velikoj meri pomoći energija sa tribina, koja je, kako kaže, timu nedostajal u prethodnom peiodu.

- Dugo nismo igrali pred publikom i, iskreno, sa te strane, jedva čekamo da izađemo na teren. Videli ste koliko nas je ta energija nosila. Biće, naravno, teška utakmica, jer se o protivniku ne zna mnogo. Mlada su ekipa, nepredvidiva i stoga moramo biti maksimalno oprezni, ali i igrati našu igru. Raduje nas i što će na 'dečijoj tribini' biti brojni mališani i to je još jedan od motiva da damo sve od sebe, da ugođaj bude potpun - istakao je Slobodan Urošević.

Video: Pogledajte navijanje Grobara sa zapada Karađorđa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA