≫ 

Dinamo pred vratima 3. kola kvalifikacija, Šćepović i legija stranaca igrali samo jedno poluvreme

Zagrepčani stekli lepu zalihu pred revanš

  • 0
FK Dinamo - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri zagrebačkog Dinama zakoračili su jednom nogom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, na svom terenu su savladali kiparsku Omoniju 2:0, pa će na ostrvo za nedelju dana putovati sa velikom prednošću.

Strelci za "Modre" bili su Lovro Majer i Kristijan Jakić, oba gola viđena su u drugom poluvremenu u kojem je hrvatski prvak popravio utisak posle neubedljivog prvog dela meča.

Kiprani su se pokazali kao kvalitetan rival upravo u prvom poluvremenu, ali samo tada, kada su uspeli da zatvore sve prilaze svom golu, na drugoj strani i da zaprete u par situacija, međutim odbrana Zagrepčana sa Livakovićem na čelu je svaki put pronalazila način da sačuva mrežu.

Nastavak je doneo daleko bolji i konkretniji Dinamo i defanzivnu Omoniju.

U  65. minutu pukla je odbrana gostiju, lopta je prošla kroz poslednju liniju defanzive do Majera, a onda je i ofanzivac domaćih izveo solo akciju, "izlomio" direktnog čuvara, pa matirao golmana Kiprana.

Laknulo je tada i igračima i navijačima Dinama, probijen je čvrst bedem gostiju u čijim je redovima od starta igrao bivši napadač Partizana Marko Šćepović, no bez konkretnog poteza u završnici. Srpski napadač bio je jedan od desetorice stranih igrača večeras u postavi Kiprana.

Kiprani su kapitulirali drugi put u 81. minutu, tada je Jakić bio najviši u skoku posle ubačene lopte, poslao je glavom van domašaja golmana gostiju i doneo Dinamu ipak sigurnih i velikih 2:0 pred revanš.

Rezultati prvih mečeva 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Utorak

Alaškert - Šerif 0:1

Linkoln - Kluž 1:2

Dinamo - Omonija 2:0

Ferencvaroš - Žalgiris 2:0

Rapid - Sparta 2:1

Seltik - Mitjiland 1:1

Sreda

Kairat - Crvena zvezda 16:00

Malme - Helsinki 19:00

Mura - Ludogorec 20:00

Slovan - Jang Bojs 20:30

Legija - Flora 21:00

Olimpijakos - Nefči 21:00

PSV - Galatasaraj 21:00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA