≫ 

Zvezda kreće u lov na milione: UEFA promenila raspodelu novca, nikad nije bilo važnije doći do grupe

Neverovatna razlika u nagradama između Lige šampiona i preostala dva takmičenja

  • 7
FK Crvena zvezda, Kairat Foto ilustracija: Telegraf/Wikipedia/Re0g01

Crvena zvezda od 16 časova kreće svoju evropsku sezonu. Rival je šampion Kazahstana Kairat, koji je "stari znanac" crveno-belih od pre nekoliko sezona, kada je neprijatno iznenadio crveno-bele i izbacio ih iz kvalifikacija za Ligu Evrope već u prvom kolu.

Zvezda je oprezna, zna koliko je nezgodan dalek put do Kazahstana, prilagođavanje na veremensku zonu, ali ovaj tim je daleko kvalitetniji i iskusniji, sa mnogo evropskih utakmica u nogama u odnosu na onaj koji je igrao protiv Kairata pre šest godina.

Crveno-beli su kao šampioni Srbije preskočili prvu rundu kvalifikacija, dok je Kairat igrao i eliminisao Makabi iz Haife uz bljesak vremešnog Vagnera Lava.

Zvezda ne krije da joj je ambicija da igra u Ligi šampiona, a plasman u elitno takmičenje nosi sa sobom i veliku finansijsku injekciju, koja je klubu sa Marakane preko potrebna posle korona krize, koja je uticala na finansije.

Uticala je kriza i na Uefu, koja je ove sezone promenila sistem nagrađivanja i smanjila novac za nagrade u kvalifikacijama, pa su tako nagrade za sve kvalifikacione runde identične i za Ligu šampiona i za Ligu Evrope i za Ligu Konferencija - 100.000 evra.

Izuzetak je samo plej-of Lige šampiona, gde onaj ko ga se domogne dobija 5.000.000 evra!

Razlika u grupnoj fazi je zatim drastična kada je u pitanju Liga šampiona i ostala takmičenja.

Zvezda bi samo ulaskom u grupu LŠ dobila 15.640.000 bonusa, a zatim i dodatni bonus na osnovu koeficijenta, gde bi dobila 1.137.000 za svako mesto koliko bi bila bolje rangirana u odnosu na ostala 32 učesnika. Pošto je Zvezda sada na istorijskom 50. mestu, a ako bi stigla do grupne faze dodatno bi poboljšala koeficijent, pa bi i bonus bio još nekoliko dodatnih miliona i ukupno bi premašio 20 miliona evra.

U grupi se dodatno dobija 2.800.000 evra za pobedu, kao i 930.000 evra za remi.

Zvezdin lov na UEFA milione počinje od 16 časova u Kazahstanu. Podsećamo da ove godine ne važi pravilo gola u gostima. Prenos meča je na Arena sport 1 i RTS-u.

Video: Godinu dana nije viđena ovakva slika: Delije bakljama obasjale i Marakanu i Topčidersko brdo

Zvezda danas (16.00) iz dalekog Kazahstana kreće u novi napad na Ligu šampiona. Rival je stari dužnik Kairat, a kvota na pobedu šampiona Srbije je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kairat - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    21. jul 2021 | 11:51

    Опуштено ми смо Звезда, највећи клуб са ових простора, нисмо ми партизани па да нас избаце Шамрок и Шарлоа.

  • Nusknvp

    21. jul 2021 | 11:53

    Kairat voli domacicu

  • 🔴🔵⚪

    21. jul 2021 | 13:46

    Bice tesko, bice 3-0. Vagner Lav, het-trik i za Beograd autobusom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA