≫ 

Očajna Zvezda poražena od Kairata: Bivši igrač Partizana presudio crveno-belima u Almatiju

Srpski šampion izgubio 2:1 i za plasman dalje treba mu pobeda od najmanje dva gola razlike

Kairat - Crvena zvezda

Printskrin: Youutbe/ExYu Sport Football 3

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su neočekivan i pomalo šokantan poraz od Kairata u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 2:1 (1:0)!

Kako je srpski šampion igrao u većem delu meča, definitivno nisu zaslužili da pobede, a da stvar bude gora po njih - presudio im je bivši štoper Partizana Maki Banjak.

Kamerunac je u igru ušao u 68. minutu, a u 79. je iskoristio lošu ofsajd zamku Zvezde i bez problema je matirao Borjana. Prethodnio je odbrana Zvezde podbacila i u 24. minutu, kada je Šujumbajev pogodio Kantea u glavu - a ovaj nadskočio sve svoje čuvare i spakovao loptu u mrežu Milana Borjana.

Zvezda, s druge strane, nije bila golgeterski raspoložena, a za jedini pogodak na meču najviše mogu da zahvale hrvatskom internacionalcu Dinu Mikanoviću koji je u 57. minutu postigao autogol posle obećavajuće akcije crveno-belih, ali ne baš tako sjajnog centaršuta Milana Gajića. Ipak, srpski šampion je imao sreće i spasio se posle karambola u kaznenom prostoru.

FK KAIRAT - FK CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

(Kante 24, Banjak 79 - Mikanović 57 ag)

Kairat: Pokatilov, Mikanović, Dugalić, Alip, Sujumbajev (Burančijev 46), Poljakov, Kosović (Vorogovski 12), Hovhanisjan, Šušenačev (Banjak 68), Kante, Vagner Lav.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Krstičić, Ivanić (Kanga 68), Katai (Bakajoko 88), Ben, Pavkov (Dioni 46)

Osim negativnog rezultata, Zvezda iz Almatija vraća i veliku glavobolju za Dejana Stankovića s obzirom na to da za 90 minuta nisu uspeli da stvore nijednu krštenu akciju.

Zvezda je većinu meča delpovala uspavano na terenu. Kao da nisu "glavom" bili na utakmici, a to se jasno videlo već u 2. minutu kada je Borjan odbranio zicer Hovhanisjana. Izabranici Dejana Stankovića u napadu nisu pokazivali skoro ništa, odnosno nijedna lopta nije dolazila do Milana Pavkova.

Alesksandar Katai je bio taj koji je pokušavao nešto više i mogao je da se proslavi u 43. minutu. Dobio je sjajan pas od Krstičića na levoj strani, ali je njegov šut, koji bi možda doneo i izjednačenje, blokiran od strane Mikanovića.

Stanković je na početku drugog poluvremena ubacio novajliju Dionija umesto Pavkova, mada se ni Francuz na debiju nije proslavio. Međutim, crveno-beli su imali tu pomenutu sreću da Mikanović savlada svog golmana.

Zvezda je u tim trenucima krenula da "lomi" rivala, Katai je već u sledećem napadu šutirao preko gola iz izgledne prilike. Nedugo zatim trener Kairata je pojačao defanzivu i umesto napadača Šušenačeva ubacio je Banjaka. Ne sluteći da će mu ovaj u 79. doneti pobedu.

Zanimljivo, samo dva minuta ranije Zvezda je imala veliku priliku za 1:2. Šutirao je rezervista Kanga, lopta je išla tik pored stative, ali je golmna domaćeg tima Pokatilov odbranio. Kairat je već u sledećeoj akciji stigao do kornera, potom i do gola...

Vredi pomenuti i to da je domaći tim bio oslabljen u većem delu meča, jer je Nebojša Kosović, takođe bivši igrač Partizana, u 12. minutu morao napolje zbog povrede.

S obzirom na to da se gol u gostima ne računa ove sezone, Zvezdi za plasman treba pobeda od dva ili više golova ralike. Minimalan trijumf, ma kakav on bio, crveno-belima donosi samo produžetke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terza

    21. jul 2021 | 18:43

    Imamo najjači tim u zadnjih 30 godina - reče onomad Terzić. U ovom timu ne zna se ko je gori, možda samo nekoliko igrača zaslužuje da igra u Zvezdi. Bez volje, želje, znanja, akcije, šansi... uz katastrofalnu pripremu meča, izbor tima i zamene Stankovića- sve to je dovelo do velike bruke i sramote za Zvezdu i armiju navijača. Katastrofalna ,,pojačanja,, koja su dovedena za velike pare mogu samo da znače još jednu veliku pljačku kluba od strane rukovodstva. Jad, beda i čemer... sram vas bilo sve zajedno !

  • Soko

    21. jul 2021 | 19:38

    Takvu glupu izmenu u drugom poluvremenu bi napravio samo onaj ko nema veze sa fudbalom.Jel Zvezda misli ako dovede jeftine crnce da je napravila posao.Vidi se da ti momci niti se trude niti znaju da igraju.Od toliko naše talentovane dece oni dovode ove koji em su kukavice u duelu em se netrude em pamet im nije jača strana.

  • Milan

    21. jul 2021 | 17:59

    Umesto da otkupe Falcinelija i da uigra Degeneka sa Dragovicem on glumi ludilo samozvani mister

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA