VAR od septembra i u kvalifikacijama za SP: Šta će Ronaldo reći na sve ovo?

Od četvrte runde kvalifikacija, sve će reprezentacije igrati s VAR tehnologijom

  • 2
Kristijano Ronaldo, Dragan Stojković Piksi Foto-montaža: MN Press, NovaS

Utakmice u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru će se od četvrtog kola, odnosno od septembra meseca, igrati sa VAR tehnologijom, napisala je FIFA u pismu koje je poslala svim reprezentacijama koje se bore za odlazak u Katar.

Ono što je mnoge začudilo je pitanje - Zašto baš od četvrtog kola? Naime, prvobitni plan FIFA-e je bio da se VAR nađe na svakoj utakmici do samog početka kvalifikacija, međutim, korona virus i logističke komplikacije su stale na put tome.

Kako je VAR deo ogromne većine liga u Evropi, ali i svetu, logičan splet okolnosti bi ukazivao samo na jedno - VAR i u utakmicama kvalifikacija.

Reprezentacija Srbije se trenutno nalazi na drugoj poziciji s istim brojem bodova kao i Portugal - obe ekipe imaju po sedam bodova.

Ali, važno je napomenuti da zasluge za ovakvo stanje na tabeli idu upravo činjenici da VAR nije postojao na utakmici između Srbije i Portugala koja se igrala u Beogradu.

Podsetimo, regularan gol Kristijana Ronalda u poslednjim minutima utakmice nije priznat jer sudija Dani Makijeli nije video da je lopta celim obimom prešla liniju, te je utakmica završena rezultatom 2:2.

Kasnije je Kritsijano Ronaldo bacio svoju kapitensku traku, koja je završila na dobrotvornoj aukciji za malog Gavrila, a prodata je za 7.500.000 dinara.

Video: Mitrović: Ubeđivao sam Ronalda ali on ima svoje viđenje situacije, ja mislim da lopta nije ušla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stranac

    21. jul 2021 | 16:17

    Nadjite mu jednu lepu sponzorusu i sve ce zaboraviti Naviko je on na to lepe zene i provod

  • 123

    22. jul 2021 | 07:35

    Ugasiti var, kad god je drebalo da se gleda nike se gledalo, sta ce ti var?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA