≫ 

Partizanov tim za Dunajsku Stredu: Dilema samo u manevru, na Slovake sa najjačim sastavom

Pitanje je samo ko će se Milošu Jojiću priključiti ispred poslednje linije, Saša Zdjelar ili Aleksandar Šćekić

  • 40
FK Partizan, sastav igrača bez imena Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Tim koji (ubeljivo) pobeđuje ne treba menjati, stara je trenerska floskula "milion" puta potvrđena u praksi, pa je teško verovati da će Aleksandar Stanojević "kvariti" ono što je na premijernom meču u Superligi i sezoni uopšte Partizanu donelo uspeh. U redu, nije Dunajska Streda, uz dužno poštovanje, ni nalik Proleteru iz Slane bare, ali i ako plasira neku promenu u sastavu za prvi evropski meč u sezoni (četvrtak, 21.00 čas, Arena sport i RTS), ona će verovatno biti "kozmetička", u svrhu taktike.

Ako je Stanojević novosadsku ekipu i iznenadio Danilom Pantićem kao starterom umesto Bibrasa Natha, teško da će i sam sada preinačiti tu odluku i vratiti Izraelca u startnu postavu posle sjajne igre Partizanovog deteta na početku trećeg mandata u Humskoj.

Ono što je sigurno i što struka neće "čačkati" u prvom meču sa Slovacima je čuvar mreže i odbrana. Ako je zdrav i spreman, Vladimir Stojković je uvek prvi izbor Stanojevića i tu ne postoji nikakva dilema, kao ni sa odbrambenom četvorkom koja se nametnula tokom priprema u Sloveniji.

Čine je Aleksandar Miljković kao desni bek, u odsustvu Marka Živkovića koji je suspendovan dve utakmice, potom Igor Vujačić i Siniša Saničanin kao par centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević na poziciji levog beka, u odsustvu povređenog Ivana Obradovića.

FK Partizan, sastav igrača Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Jedina dilema koja tinja tiče se pozicije zadnjeg veznog, gde bi Stanojević možda mogao da iznenadi Dunajsku Stredu, u zavisnosti od taktike i plana meča. Bilo je planirano da Miloš Jojić, koji je čini se i ovoga puta siguran starter, dejstvuje u tandemu sa Aleksandrom Šćekićem u Novom Sadu, ali ta odluka promenjena u poslednji čas (opravdane okolnosti), pa mu se pridružio Saša Zdjelar.

Rekosmo već, samo od Stanojevićevih zamisli zavisiće ko će sutra na teren uz Jojića na tom delu terena, da li je Partizanu sa Zdjelarom potrebna veća kontrola, agresivnost i pasu unapred iz srednje zone ili, pak, sve navedeno i pride dobar skok i "kvarenje" napada rivala na tom delu terena.

Preostale četiri pozicije u manevru deluju predvidivo, pa će na bokove Lazar Marković (desno) i Nemanja Jović (levo), dok će uloga organizatora ponovo biti poverena Pantiću, koji se još u Sloveniji, usled slabije fizičke reakcije Natha, nametnuo kao prvo rešenje.

Naravno, u slučaju napadača ne postoji ni najmanja dilema, jer je Rikardo Gomeš angažovan upravo da bi "zaokružio" jednu ideju, koja je tokom cele prošle sezone "kaskala" između želja i mogućnosti, u nedostatku golgetera i igrača koji će pred protivničkim golom biti napast i rešenje od koga nema odbrane.

Video: I Jojić matirao golmana Proletera za poker crno-belih na Karađorđu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa

    21. jul 2021 | 20:20

    A sta je sa SUMOM!!!???

  • reporter

    21. jul 2021 | 19:59

    Bomba od Rikarda bice precizna.

  • GP

    21. jul 2021 | 21:01

    Vidite li sta ovaj radi Partizanu??? Koje je ovo zlo!? Igra mu Jojic koji nema blage veze, nema Natka... Ovoga trebamo oterati pre nego sto utakmica sutra pocne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA